2013. november 17., vasárnap

Amerikai palacsinta

Imádom a tojásrántottát. Számomra az eledelek eledele ez a 42 fokon véglegesen kicsapódó képződmény. De van az úgy, hogy szívesebben ennék valami ízlelőbimbó- és léleksimogató, édes ízű finomságot reggelire. Nincs is ezzel gond, ha az ember előkapja a fonott kalácsot a helyéről, megkeni vajjal, majd a nagyi lekvárjával koronázza meg. Csakhogy ha az ember lyánya nem fogyaszt glutént, sem cukrot, és még a tejtermékeket is kerüli, akkor életbe lép az a verzió, hogy keressünk egy receptet! De ma reggel nem volt ehhez kedvem, éhes voltam, cselekedni kellett. Irány a speiz, nézzük meg, mink is van! Ó, kérem, kincsek leledzenek az én kis harmadik emeleti panelkamrámban. Fogtam a mandulalisztet, a kókuszlisztet, pár tojást, és lelki szemeim előtt már láttam is a palacsintámat.
 
 
Fogtam a szokásos üvegtálamat.
Beleütöttem 2 tojást és még 2 tojásfehérjét.
Villával habosra kevertem.
Jött 50g kókuszliszt és 50g mandulaliszt.
Hozzákevertem még 1 mokkáskanál sütőport.
És -mivel még fogyasztok fehérjeport- egy adag BTIWZ fehérjepor is belekerült, vaníliás. Természetesen enélkül is készíthető, akkor javaslok bele némi édesítőt.
Mivel kicsit sűrűnek találtam a tésztát, még akkor is, ha az amerikai palkó eleve sűrűbb tésztás, mint a magyar palacsinta, kevertem hozzá egy kis vizet. De lehet ez növényi tej is.
Majd evőkanállal kis kókuszzsírral felforrósított serpenyőbe halmoztam, mindkét oldalán megsütöttem.
 



10 db lesz belőle.
 
1 db tápértéke: 59 kcal, 7g F, 2g CH, 3g zsír.
 
Fehérjepor nélkül 1 db tápértéke: 49 kcal, 5g F, 2g CH, 3g zsír
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése