2013. augusztus 11., vasárnap

Új fejezet / A táplálkozás 1 / Hogyan kezdjük el az életmódváltást?


"Ezen a téren sokféle megközelítés ismert. Több szakember úgy véli, hogy rögtön egy tipikus testépítő étrendre kell átváltani a hétköznapi ember megszokott étrendjéről. Ez is lehet helyes megoldás, de véleményem szerint ezt csak a kivételes akaraterővel felvértezettek tudják megvalósítani.
 
 

Talán a buktatók és megingások elkerülésére jobb a kezdőknek fokozatosan átszokni egy egészségesebb és célravezető étrendre. Sok ember ugyanis nem tud gyökeresen megváltoztatni mindent addigi életvitelén. Már a rendszeres edzés megszokása is sok ember számára komoly változtatást jelent. A fokozatossággal azt hiszem zökkenőmentesen át lehet térni egy másik, jobb életvitelre.
 
Egyelőre azt szokjuk meg, hogy naponta 4-5 rendszeres étkezésünk van, minden nap közel azonos időben.
 
Minden étkezésnél csak keveset együnk.
 
Az étkezések között ne nassoljunk.
 
Ezt az étrendet szokjuk meg és csináljuk 1 hónapig.
 
A következő hónap feladata legyen, hogy lemondunk az édességekről, zsír helyett olajat használunk, elhagyjuk a zsíros felvágottakat és a túl zsíros ételeket (zsíros kenyér, szalonna, kolbász mellőzve!).
 
Ebben a hónapban minden hétvégén megjutalmazhatjuk magunkat, és azt ehetünk, ami jól esik (de csak hétvégén).
 
Ha ezt kibírjuk, akkor két hónap után következhetnek a komolyabb és személyre szabott étrendek. Ha valaki próbált már diétázni és akaratgyengének bizonyult, akkor javasolnám kipróbálni a fent említett lassabb, de talán biztosabb fokozatos rászoktatást." (forrás)
 
Nekem az is sokat segített, hogy
  • kipakoltam a speizomat (legalább rend lett és tisztaság), kidobtam/elajándékoztam mindazt, amit a közeljövőben (és utána) nem fogok megenni,
  • a hűtőmben sincs soha "tiltott" kaja,
  • ha rágcsálhatnékom van (mert néha van), megpucolok 1-2 sárgarépát,
  • éltem azzal a ténnyel, hogy ha éhes vagy, először igyál, mert a test sokszor szomjas, és az agy mégis éhségként jelzi.
  • A legnagyobb "segítség" az önfegyelem, és a célom. Ami van olyan fontos, hogy sokmindenre képes vagyok érte.


Új fejezet / Motiváció 1 /Döntés itt.
Új fejezet / Motiváció 2 /Célok
itt.
Új fejezet / Motiváció 3 / A motivációról itt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése