2013. június 13., csütörtök

Marhasült



Ugye adott egy boszi, aki nincs igazán oda a húsért. Sőt, néha hetekig meg sem bírja enni. Ez volt eddig. Mostanában viszont -és ne kérdezd, miért, fogalmam sincs róla-  megy a húsevés. Azt is hozzá kell azért tegyem, hogy megtanultam olyan istenien elkészíteni a húsokat, hogy szinte észre sem venni, hogy "hús íze" van. (Arra a hagyományos menzai húsra gondolok.)

Hát, ez a mai marha egyszerűen olyannyira marha jóra sikeredett, hogy megveregettem a saját vállamat. Pedig nincs benne semmi extra.

A húst (6 szelet) reggel bepácoltam: só, bors, aprított fokhagyma (fél fej), natúr vegeta, és rengeteg mustár. Visszatettem a hűtőbe.

Sütés: kókuszzsírt melegítettem, ebbe kerültek a hússzeletek. Nagy lángon addig sütöttem őket mindkét felükön, amíg látszott, hogy kicsit "odakaptak". Ekkor felöntöttem vízzel (kábé háromszorosan lepte el a husit), és nagy lángon puhára főztem. Amikor már csak pinduri víz maradt alatta, kisebb lángra tettem, kapott még 1-2 gerezd fokhagymát aprítva, és elfőztem róla a levet így. majd még egy csöpp kókuszzsírt tettem alá, és így "szárazra" sütöttem.

Paleo reggelik itt.
Paleo snack itt.
Paleo ebédek itt.
Paleo vacsorák itt.
Paleo - bevezető hónap (tapasztalatok) itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése