2013. március 15., péntek

Ribizlis guba

 
Hozzávalók:
- 1 db kornspitz kifli (még mindig fenntartom, hogy az aldis a legfinomabb)
- 100 g natúr joghurt (sparos, laktózmentes)
- 180 g túró (sparos, laktózmentes)
- 1 adag fehérjepor (bioteches, vaníliásat használtam)
- 100 g ribizli (házi, anyuék kertjéből)
- csöpp tej.

 
Elkészítés:
- A kiflit vékony karikákra vágom.
- A túrót összeturmixolom a joghurttal, fehérjeporral. Ha kell, kis tejet öntök hozzá a könnyebb turmixolhatóság, a lágyabb állag érdekében.
- A ribizlit mikróban majdnem teljesen kiolvasztom.
- A kiflikarikák felét egy tál aljára helyezem, lecsöpögtetem tejjel.
- Erre kerül egy réteg túrómix.
- Újabb kifliréteg, újabb tejcsöpögtetés.
- A tetejére kerül a maradék túrómix.
- A legtetejére jön a gyümölcs.
 
521 kcal, 51 g F, 41 g CH, 13 g zsír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése