2013. február 13., szerda

Gyors ebéd

Spenót lett volna az ebéd 2 tükörtojással, de azt csak gondoltam, hogy ma már nyugodt napom lesz... A délelőttöt ellótottam-futottam, meghoztam az olajcserés autómat (megkérdeztem a szerelőt, Otyát, hogy pár évig még használni tudom-e a 7 éves kocsimat, azt mondta: ne viccelj, ez egy hibátlan autó!  :-)), voltam boltban, mire hazaértem, dél volt. Persze nincs itthon spenót, viszont van egy csomó cucc a mélyhűtóben, amit nem ártana kienni onnan, mert ugye hétfőn megint elutazom. Jó, jó, nem szaporítom tovább a szót: sült csirke lett gyümölcsszósszal.
 
 
Gyümölcsszósz
 
34 g ribizlit, 100 g meggyet kivettem a fagyasztóból, lábosba tettem, kevés vízzel felforraltam. Dobtam bele szegfűszeget, fahéjat, reszelt citromhéjat és locsoltam rá pár csepp folyékony édesítőszert. Kábé 1 kévéskanélnyi étkezési keményítőt elkevertem kevés vízzel, ezt a forrásban lévő gyümölcshöz adtam. Párszor átrottyantottam, kész.
 
64 kcal, 1 g F, 13 g CH, 2 g zsír
 
Gyors sült csirke
 
A 100 g fagyasztott (előre szeleteltem és mérve csomagoltam) csirkemell filét a mikró olvasztó funkcióján kiolvasztottam, a csodaserpenyőmbe tettem, sóztam, borsoztam, sült csirke fűszerkeverékeztem. fehéredésig sütöttem mindkét oldalát. Felöntöttem kábé 2 dl vízzel, ezzel kábé 8-10 perc alatt puhára főztem. Majd újra kapott kis sült csirke fűszerkeveréket, és 1 ek oliva olajat, amin szép ropogósra sütöttem.
 
149 kcal, 24 g F, 0 g CH, 6 g zsír
 
 

2 megjegyzés:

  1. Megcsináltam, csak én szamócából készítettem. Fini volt, köszönöm! :)

    Felveszem a gyors ebéd repertoárba :)

    VálaszTörlés