2012. november 9., péntek

40/12. nap

 
reggeli, tízórai:
 
 
ebéd:

 
vacsora:
(receptek itt és itt)



Recept: Áfonyaszósz

 
100 g fagyott áfonyát kis vízzel felforralta, csöpp folyékony édesítővel édesítettem, nagyon kevés étkezési keményítőt kis hideg vízzel elkevertem, majd a forrásban lévő szószhoz adtam. Kész.
 
Az előző változat a lusta változat. A következő ilyen lesz:
 
100 g fagyott áfonyát kis vízzel és egy csöpp mézzel, kis fahéjjal felforralok, a felét leturmixolom, majd visszaöntöm a lábosba, összekeverem, kész.
 
1 adag (50 g) az első recept szerint:
 
28 kcal, 7 g CH

Recept: Palacsinta

Valami finomat akartam vacsizni, nem azt, amit terveztem. A sült hús adott volt, amikor a tányérra tettem, láttam magam előtt az áfonyaszószt és a rántott camembert sajtot. De azt ugye mégsem lehet. Így a sajt helyére palacsinta került.
 
Palacsinta
 

Hozzávalók:

50 g zabliszt
50g CH csökkentett liszt
1 tojás
pici sütőpor
annyi tej (nekem laktózmentes), amennyivel sűrű, de keverhető tésztát kapunk, nekem most 2 dl volt.

Elkészítés:

Mindent összekevertem, a tejet a végén adtam hozzá.
A csodaserpenyőmben minden zsiradék nélkül nagy lángon sütöttem: kanállal kis kupacot raktam a forró serpenyőbe, ami magától szétfolyik kör alakúra. gyorsan sül. falapáttal könnyen megfordítható.
Nekem 12 db lett.

1 darab: 32 kcal, 2.5 g F, 5 g CH, 1 g zsír

Fincsi vacsi

Nem tudom, feltűnik-e valakinek, hogy éles a fotó. Nem csíkos. mank kölcsönadta a gépét, de nem tom, hogy kell időt beállítani/eltöntetni, így a dátum nem stimmel.
De a lényeg:
vacsi:
sült hús
áfonyaszósz
palacsinta.
 
 
Recept, makrók hamarosan.

Edzés: Insanity! Max Interval Circuit!

Csak egy kis ízelítő a mai 60 percből:
 


Még mindig azt mondom, hogy ez az otthoni dvd-s edzések királya, az Insanity. Minden egyes sejtem megdolgozott a túlélésért. És sikerült. :) Hatalmas a fejlődés idén február-március óta, mert ma, amint sikerült a szívemet és a tüdőmet a helyén tartanom, nagyon jól ment az egész. Pedig a bemelegítés alatt már izzadtam, mintha muszáj lenne. A végéről nem is beszélve. Edzés alatt megittam 1.2 liter vizet... Hú, ez nagyon jó volt!! :))

Motiváció

Oké. A hét 5. napja is eltelt. Munkanap. Holnap még egy ráadás. Fittnek éppen nem mondanám magam, a kis zombi sokkal találóbb kifejezés. Ráadásul rohadt éhes vagyok. Sunnyoghatnék. Rábeszélhetném magam, hogy hej, ha fáradt vagy, hát pihenj! Bekuckózhatnék egy bögre forró (laktózmentes) kakaóval a pihepuha ikeás plédem alá és megnézhetnék egy kedves kis limcsit a kedvenc sorozatomból. De tudod mit? Összeszorítom a fogam. És nem ijedek meg a következő maxtól. Az edzés előtti banánt már benyomtam, most jöhet a DVD. Shaun már vár. Azt mondta: ma meg fog ölni. Tudom, hiszen ismerem a maxokat. De állok elébe. Hogy soha többé ne lehessek bálna. Hogy jövő nyáron önfeledten élvezhessem a napfényt bikiniben. Ezért:
 




 

Élet-mód-váltás: Tippek



 
De ha tényleg komolyan gondolod, szerezz be egy konyhai, grammra pontosan mérő mérleget. nem kell a legdrágább, nem kell, hogy mindent tudjon, csak mérjen pontosan. Engem a mérés indított el a fogyás útján. Szerintem megéri. (Az én Lulum 2300 Ft volt, és sokszororsn megtérült a befektetés.)

Dobozolható ételek

Az egyik, amit már sokszor vittem magammal munkába: a nagyon hamis guba. Simán el szoktam készíteni műanyag dobozba, ugyanúgy, mintha otthon, tálba tenném. Recept: itt.

undefined

Itt írtam róla, hogyan tervezek, ha elutazom.

Hús-vér motiváció 20

Nincsenek számok. Se kiló, se testzsírszázalék, se centizős méretek. Csak két kép. Egy bálna és egy alakuló kis hattyú. Aki kezdi magát egyre jobban érezni a bőrében, aki büszke arra, amit eddig is elért, aki néha fáradt, de főz, és bekészíti-csomagolja-dobozolja a kaját másnapra; aki nem adja fel, aki hisz benne és tudja, hogy ez nem varázslat, csak matematika: egyél kevesebbet és okosan, és nyomd keményen az edzéseket, és akkor te magad átalakíthatod a testedet. Egy kislány, aki nagyot gondolt, és lassan, de biztosan halad a célja felé. Nem kényszerből, nem másnak való megfelelésből, csakis önmagáért. És ahogy ezt a csajt ismerem, meg is fogja csinálni, amit eltervezett! :)
 
 
Ma a Max interval circuit jön. Csináltam már egy órás edzést, de Insyben ez más kategória. Na, felkötöm a gatyám, és meg fogom csinálni. :)
 
Hús-vér motivációk még itt.