2012. november 8., csütörtök

Dobozolható ételek

Dobozolható, vihető, utazáshoz, munkába, vendégségbe.
Hogy ne kelljen beugrani csak egy kis fornettiért...
Hogy ne éhezzen az ember egész nap...
Hogy bármikor kéznél legyen pár jó falat...
Gyerekeknek tízóraira...

Ez a holnapi melós dobozom. Nem bontottam reggelire, tízóraira, ennyit eszek ebédig.
100 g banán, 200 g alma, 10 g mandula, 10 g mazsola és 1 gyümölcsjoghurt (mert meg kell enni, lejár a szavideje). És fő a liter tea.

 
És mindez 368 kcal és 58 g CH! :)
(És a joghurt nélkül paleo.)

Élet-mód-váltás: Tippek

 
 De ha maradni akarsz a megszokott ételeknél, akkor is van lehetőség:
 


40/11. nap


Képletesen ;)
 
Túrós trutymó
(recept itt)
 
 
Sült tarja párolt zöldséggel



Edzés

Insanity: Core cardio and ballance
 
 

Ó, hát a testem kezd felébredni Csiplkerózsika-álmából :) A gyomorrontás után és a pár nap edzéskimaradás után ma már egész jól vettem az akadályokat. Sokszor kellett közben innom, amíg Shaun elmondta a következő feladatot, de hát nagyon meleg is van itt bent (24 fok).
Mindig azt hiszem, hogy a LMP nem okoz a lábaimban semmi különöset, hát ma éreztem a tegnapi edzés hatását. Mozgás közben valahogy minden izomrostomat külön-külön éreztem a combjaimban, a hátsómban, és ez jóóó! :)
Gyerekek, holnap egy max jön! ;) :)))

Edzés előtti motiváció

Biztosan van, akinek semmi szüksége önmotivációra, hanem az edzés pontosan olyan, mint a fogmosás: nem is gondolkodik rajta az ember, csak megcsinálja. Szeretném elérni ezt az állapotot, addig is nekem kell egy kis ön-fenéken-billentés.
 
Munka után megfőzve két napra, fut a konyha, de most először is edzés lesz. Ezért:
 




 

Recept: Túrós trutymó

Igazából ez egy egyszerű és roppant gyors étel, ráadásul ezerféleképpen variálható. Már többször ettem (pl. itt), ma azért került rá sor, mert tesztelem, melyik tejtermékre hogy reagál az emésztőrendszerem. Mivel a zab (vízzel főzve) rendben, a saját cukormentes lekvárom (recept itt) oké, a fahéj és a kókusz is rendben, bármi lesz, a túró lesz a ludas. :)
 
Recept:
 
20 g aprószemű zabpelyhet megfőztem kétszeres mennyiségű vízben. Hozzákevertem 150 g félzsíros túrót. A tetejére 50 g került a cukormentes lekvárból, kevéske fahéj és kókuszreszelék.
 
 
297 kcal, 38 g F, 9 g CH, 12 g zsír
 
Tipp:
- Készülhet belőle túrógombóc is, pl. sűrűbbre főzött kásával.
 

Recept: Zsemle

Zsemle melegszendvics sütőben

Zsemle melegszendvics sütőben



Hozzávalók
  • 75 g rizsliszt
    1 db tojás

    5 g élesztő
    langyos víz

Elkészítés

Az élesztőt egy kevés langyos vízben felfuttatjuk, majd robotgéppel a többi hozzávalóval együtt jól összedolgozzuk. Annyi langyos vizet teszünk hozzá, hogy egy viszonylag hígabb masszát kapjunk. A szendvicssütőbe pár csepp olajat teszünk, majd 20 perc alatt megsütjük benne a zsemléket.

Tippek

Ebből az adagból 6 db háromszögecske lesz, ha többet szeretnénk, akkor annak arányában adagoljuk a hozzávalókat.
 
(Forrás: itt.)
 
Hát nem tudom... A lenmagkenyérnél kikeltem magamból, hogy én bizony többet nem sütök. Kacérkodom ennek az elkészítésével, aztán majd meglátom. Mondjuk rizslisztem nincs, és nem is óhajtok venni. Na, majd kiderül, belevágok-e :)

Hús-vér motiváció 19

Tegnap írta Zs. egy poszt alá a BB-s FB csoportban a következőket. Ez annyira de annyira ott van, hogy megkértem, hadd idézzem:
 
"A héten minden nap reggel 6- tól délután 5- ig dolgozom. Autógyárban, gyártósoron, egész nap lábon. Ma megjött bajom is. Megegyeztem magammal, hogy nyugodtan kimaradhat az Insyből a 10. nap, mert hulla vagyok, pocim is fáj. 10 perce jöttem haza, bedobom a dvd- mert és indulhat a ply cardio circuit. Mire hazaértem rájöttem, soha többé nem engedek meg kifogásokat magamnak. Egész eddigi életem során annyit engedélyeztem már magamnak. Lefogyok, szép leszek, erős leszek, egészséges leszek. Nálam is végre megvolt a kattanás. Csak ennyi kell. Meg összeszorítani a fogakat, utána meg szárnyaló szívvel, büszkeséggel hátbaveregetem magamat. Megcsináltam! És ezután is mindig meg fogom!"
 
Emellé még 1-2 kép, és indulhat is a mai edzés! :)
 

 
Kennaról itt írtam.
Hús-vér motiváció 17 itt, 16 itt, 15 itt, 14 itt, 13 itt, 12 itt, 11 itt, 1-10 itt.