2012. október 31., szerda

Bölcs

 
Hát ja, azért ez nem vicces.
Holnap utánanézek egy önbizalom-fejlesztő tanfolyamnak...
:)

3. nap - vendégségben

Jól aludtam, de nagyon fáradtan ébredtem. Konkrétan úgy éreztem magam, mintha előtte egész nap szenet hordtam volna... Gyors önmotiváció (itt) után lezavartam az edzést (itt), majd jött a reggeli, a boszi shake (itt).
 
 
Aztán bevásárlás a faluban, anyu megkért rá, mert ő nem volt itthon délelőtt, holnap meg zárva lesz minden. Gyors tízórai (itt), 2 alma,
 
 
majd nem sok idő múlva már főzhettem is az ebédet: túrós fincsiséget (itt).
 
 
Ettem előtte egy kanál isteni bablevest is, tészta nélkül.
Anyu hazaért, gyorsan evett, aztán kivittem a temetőbe a hatalmas mennyiségű és súlyú virággal-mécsessel-kaspóval-cserepessel (...). Mire hazaértünk, rendesen lefagyott a lábam (jó lenne már szerezni egy téli cipőt...), az orrom, a kezeim (...). Kiolvadtam, közben megettem az uzsit: 60 g kukoricapehely tejjel.
 
És itt sikerült kicsit megcsúsznom a kajával: ettem a déli kakaós kalácsból két szeletet. Igen, finomlisztes, igen, cukros, igen, nagyon finom volt :))) Nincs lelkifurdim, nem számolom ki, mik az értékei, mert nem fogok ettől elhízni. Tény, hogy nem segíti a célomhoz vezető utat, de holnap már megint otthon leszek, és ott nagyon szigorúan tudok figyelni magamra, a kajálásra.
Majd vacsi, a 2 tervezett turmix helyett sonka, száraz kolbi és kenyérke volt. Még paprikát ettem hozzá.
 
 
Nem számolok most napi értékeket, ez a makroszámolós szabadnapom, úgy döntöttem ;) (A nap többi bejegyzésénél odagépeltem.) Kábé 1500 kcal, a fehérje oké, a CH 200 körül, a zsír olyan 45 lehet. Tehát még mindig kalóriadeficit, bár a CH magas. Oszt? Pont :)



Halloween-boszi :)


 
És ha van Hello-ween, akkor van Hello Kitty is ;)




Ebéd - vendégségben

1 kanál tarkabab leves (tészta nélkül):
 
 
Túrós fincsiség (amihez minden alapanyagot hoztam magammal és itt készítettem el)
(Recept itt):

 
A többieknek isteni és gyönyörű kakaós kalács volt, amit megszaglásztam, ettem belőle kerek 2 falatot, és ott meg is álltam, mert felfaltam volna az egész tállal :)

 
Az ebéd:
493 kcal, 41 g F, 87 g CH, 11 g zsír


Recept: Túrós fincsiség

 
Hozzávalók:
 
- 40 g apró szemű zabpehely
- 2 dl sovány tej
- édesítőszer
- 150 g sovány túró
- cukormentes lekvár
 
Készítés:
  1. A tejből és a zabból kis édesítővel (én folyékonyat használtam) kását főzünk.
  2. Ha kicsit kihűlt, hozzákeverem a túrót.
  3. Meglocsolom a saját készítésű, cukormentes lekvárommal.
  4. Megszórom fahéjjal.
493 kcal, 32 g F, 77 g CH, 7 g zsír
 
Tipp:
Ha az embernek van türelme hozzá, a kását sűrűre főzve gyönyörű gombócok formálhatók belőle, és túrógombócként is tökéletesen funkcionál.

Recept: Gyümölcsfagyó

 
Nem egészen fagyi, de fagyasztott, ezért nevezem fagyónak.
 
 
- fél ek kakaópor
- 1 ek méz
- kis édesítőszer
- 1 csésze fagyasztott bogyós gyümölcs
- fél csésze (görög) natur joghurt
- 1 ek vaníliás kávékrémpor (én ehelyett fahérjeport tennék bele)
  1. Gyümölcsre az édesítő, ősszemixelni.
  2. Joghurtra kakaópor, méz, összemixelni.
  3. Zsírpapírral kibélelt műanyag edénybe kerül a gyümölcsös mix.
  4. Ebbe belekavarjuk a joghurtos mixet.
  5. Ráöntjük erre a kávékrémesítőt (én a pici tejjel összekevert fehérjeport).
  6. 3-4 órán át fagyasztjuk.
  7. Tálaláskor mézzel meglocsolható.
3 adag.
1 adag (kávékrémesítővel számolva):
58 kcal
4 g F
11 g CH
0 g zsír
 
(azért átszámolom, ha megcsinálom)
 
(Forrás: itt.)

Megjegyzéses és tízórai - vendégségben

"Minden zárhoz tartozik egy kulcs, minden kulcs keres egy zárat. Zár nélkül minden kulcs értelmetlen, kulcs nélkül a zár csupán holt tárgy. Megtalálni a megfelelő zárat sok időbe telhet. Türelem kell hozzá, elszántság, bátorság, és főként: őszinte vágy. És kitartás. Keresni, keresni a zárat. Előfordulhat, hogy találsz olyat, amelyhez majdnem illeszkedik. Sőt, talán illeszkedik is. És azt hiszed, megtaláltad. Próbálod elfordítani a kulcsot, de nem megy. Hogyan lehet ez? Hiszen illik a zárba. Mégsem tudod kinyitni az ajtót."
(Csitáry-Hock Tamás)

"Minden zárhoz tartozik egy kulcs, minden kulcs keres egy zárat. Zár nélkül minden kulcs értelmetlen, kulcs nélkül a zár csupán holt tárgy. Megtalálni a megfelelő zárat sok időbe telhet. Türelem kell hozzá, elszántság, bátorság, és főként: őszinte vágy. És kitartás. Keresni, keresni a zárat. Előfordulhat, hogy találsz olyat, amelyhez majdnem illeszkedik. Sőt, talán illeszkedik is. És azt hiszed, megtaláltad. Próbálod elfordítani a kulcsot, de nem megy. Hogyan lehet ez? Hiszen illik a zárba. Mégsem tudod kinyitni az ajtót." (Csitáry-Hock Tamás)
 
És ez nemcsak a párkapcsolatok terén van így, hanem bizony az életmódváltásban is. Rengeteg az információ, mindent még csak elolvasni sem lehet, és amit az ember elolvas, legalábbis én így vagyok vele, abból kipróbálok sokmindent, és azt azt építem be az életembe, mi nekem beválik. No meg amire lehetőségem van (elsősorban az anyagiakat értem itt). Legyen szó táplálkozási módszerekről, receptekről, bármi másról.
Tévém nincs, tévét két éve nem nézek, de előtte sem hittem a reklámoknak. Valahogy már régen ráéreztem, hogy a média csak a fogyasztói társadalom érdekeit szolgálja, no meg a politikáét, de ebbe nem fogok belemenni. Ami lényeges: nem szabad hagyni, hogy bármi és bárki befolyásolja az embert. Igen: kutakodni kell, informálódni, de nem azért, mert a barátnőm ezt mondta, vagy mert az X reklámban olyan szép az a nő, aki hófehérre mosta a férje ingét. Vagy én most paleolit táplálkozást fogok követni, mert az annyira felkapott.
Rengeteget olvasok, és szűröm az infokat. Sokmindent kipróbálok, és rögzítem, ami beválik. Hogy egyszer megtaláljam a kulcsot, ami pontosan abba a zárba illik :)
 

Tízórai

 
 
60 kcal, 0.8 g F, 14 g CH, 0.8 g zsír 

Edzés, reggeli - vendégségben

Jó kis reggeli önmotiváció (itt) után, na jó, nevezzük öngyőzködésnek, megvolt az edzés:

Les Mills Pump: Pump revolution

 
Juj, hát hihetetlen, mennyire punnyadék kis izomkezdeményeim vannak csak. Volt egy-két pihenéske közben (pár ütemnyi), de azért megcsináltam. A Chestet, a bicepszet, a tricepszet csak hatalmas akaraterővel tudom megcsinálni, és eszementen fáj, de tudom, hogy csak így hoz fejlődést. A hasat viszont most is jól bírtam, bár a hídtartásos részeket a mai napig utálom.
 

Reggeli

Boszi shake
 

Bocsesz, én a mixerből szoktam meginni, mivel utálok mosogatni :) Ma is nagyon finom volt.
Recept:
1 banán, 2 dl sovány tej, 10 g kókuszreszelék, 5 g sovány kakaópor, 1 adag (most éppen csokis) fehérjepor.
 
342 kcal, 30 g F, 39 g CH, 7 g zsír

Motiváció

A reggeli EFT kopogtatás (itt) után gyakorlatilag csak nézek még ki a fejemből, ülök a konyhában pizsamában, és legszívesebben visszabújnék a még jó meleg ágyikóba, és ki se dugnám a fejem még vagy két napig. Itt már mindenki felöltözött, készül a reggelihez, én meg készülök az edzéshez, na egyelőre fejben, pizsiben. Kint van a 007-es készletem (itt), be kell hozzam, átöltözni edzőcuccba, anyu szobájában elpakolni annyira, hogy elférjek a kétkezes súlyzóval. Hogy aztán meglegyen az edzés, és elkészíthessen a boszi shake-et (recept itt) és be is lakmározhassam :)
 
Szóval ezért állok ma is neki:
 
 
(N.-ről itt írtam)