2012. október 10., szerda

Napi summa

Huh, alig látok, nem leszek bőbeszédű...

Közepesen hosszú munkanap, 2 edzés, kajabetartás (upsz, még a turmixot meg kell igyam), vállveregetés. :)

Kész a kajacsomagolás . Vállveregetés. :)

 
Lenne még mit csinálni, de holnap is hosszú melónap lesz, inkább elteszem magam.
 
Ma sok emberrel beszéltem, váltottam szót a neten is, nagyon jó érzés, hogy vannak, akik figyelik az alakulásomat, kérdeznek, tanácsot adnak (...). Nekem ez is nagy motiváció. Ami nagyon kell, mert egyre rövidebbek a nappalok, egyre többet van sötét, és néha tényleg nagyon nehéz nekiállni az edzésnek, vagy időt szorítani rá; és a kaját betartani sem egyszerű némely napokon.
 
A Flow-tól pedig olyan izomláz van a hátsómban, hogy ülni is alig tudok... :) Bár sztem a reggeli edzés is belekacsinthat ebbe :)
 
Jó éjt, nagylány, jó éjt, nagyvilág!
 


Étkezés tervezés (véget nem érő munkanap)

Holnap a normálisnál korábban kell bemennem és nem tudom, este mikor érek haza. Biztos, ami biztos alapon egész napra készítek kaját. (Edzés reggel biztosan nem lesz.)
 
 

A reggelit még -remélem- itthon eszem meg, de előkészítem (zabkása).
Tízórai és uzsi 1-1 kornspitz szendvics (sonka, sajt, zöldség).
Ebéd: nagyon hamis guba.
A vacsora egy turmix lesz, ezt nem viszem magammal, ezzel is azt szeretném bevonzani, hogy addigra már itthon leszek. :)
 
Csomagolok 2 liter teát ( 1 l zöld, 1 l gyümölcs), és víz van a melóhelyen és a kocsiban is.
 
Nincs ám semmi kedvem hozzá. Mármint kimenni a konyhába, szeletelni, mérni, csomagolni, dobozolni. De ha akarom azt a bícsbádit, ha nem akarok éhezni, ha vigyázni akarok a testemre és az egészségemre, akkor nincs más választásom. :)

Anyunak!

 
Anyukám!
 
Itt is kívánok neked boldogságos születésnapot! :)

Recept: Sütőtök golyó (paleo)

O-óóó! Na, ezt mindenképp ki kell próbálnom! Van két kiló sütőtököm (tökös csajszi vagyok ugyebár ;-))
 
undefined
(paleovital.hu)
 
 
Fél kiló sütőtököt kettévágunk, sütőben megsütjük, ha kihült, kikaparjuk a belsejét. Pépesítjük, vaníliát adunk hozzá és édesítőt. Annyi őrölt mandulát adunk hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Golyókat formázunk, beléjük meggyet teszünk. Édesítős kakaóporba hempergetjük, vagy kókuszreszelékbe. :) (Forrás itt.)

Recept: Spenótos tészta

Vacsora: Spenótos tészta

50 g főtt tészta (Diabestar nagykocka), 100 g spenót, 4-5 kis kockácska házi füstölt sonka, csöpp tej, leheletnyi sajt.

A tésztát megfőzöm. Közben egy serpenyőben kiolvasztom a spenótot, pár kockácska sonkával együtt párolom. Amíg reszeltem a leheletnyi sajtot, a spenótra egy csöpp tejet öntöttem, hogy ne égjen oda. Mindennemű fűszer nélkül is nagyon finom, a sonka isteni ízt ad neki! :)
 
 
 
287 kcal
31 g F
33 g CH
4 g zsír


Edzés 2 és uzsonna

LMP: Flow & Hard core abs

Les Mills FLOW. Increase flexibility, decrease soreness, and improve your alignment as you stretch and lengthen your entire body. (20 minutes)

És a tervvel ellentétben (mármint hogy másik nyújtás lesz ez helyett) megcsináltam. Az elejétől a végéig, és nem röhögtem a jóga pózok nevén, sőt nem röhögtem egyáltalán, hanem koncentráltam. Ugyanis sztem annyira jó a LMP, hogy nem hiszem, hogy egy gagyi nyújtást tettek volna ide, sztem ezt nem engedhetnék meg maguknak.
 
Olyan izmokat is éreztem, főleg a 2. részben, amiket eddig sosem. És elhangzik, hogy türelmesnek kell lenni a testünkkel, gyakorlással alakíthatunk a rugalmasságon. Oké, türelmes leszek. :)
 
Les Mills HARD CORE ABS. Carve out your core and define your back with moves that hit your muscles from every direction. It’s 360-degree training for your entire midsection. (20 minutes)

Les Mills Pump Hardcore AbsEz a has blokk szerény véleményem szerint zseniális. Olyan egyszerű kis gyakorlatokat tartalmaz, hogy nem is gondolná az ember, hogy ezeknek köze lehet a hashoz és a törzshöz. Egyszerűek és rafináltak, és a végére az összes hasizmot átdolgoztatják. Nem nehéz, de hatásos. Ez az egyik kedvenc részem. :)
 
 
 
 
 
 
Uzsonna: Répa-alma saláta
 
 
100 g sárgarépát és 100 g almát lereszeltem, meglocsoltam fél ek mézzel. Egyszerűen mennyei! :)
 
95 kcal
1.6 g F
20 g CH
0.6 g zsír

Hús-vér motiváció 1

Oké, nekem könnyű. Jól van, de ezt a kifogást most azonnal el is felejtheted! Ugyanis hoztam egy képet egy hús-vér emberről. N. nő, feleség, édesanya (!!), és szinte az orrom előtt érte el azt, amit most láthattok. Nem nyavajgott, nem keresett kifogásokat, hanem csinálta, csinálta, csinálta, kisgyerek és család mellett! Én annyira örülök annak, hogy neki sikerült, hiszen mindenki láthatja, ha nekem könnyű is (hihi), egy anyuka is meg tudja csinálni!!! N. fantasztikus, és még most is lúdbőrzök ettől a képtől. Olyannyira motiváló, hogy ő anyaként, feleségként, háziasszonyként mindezt meg tudta csinálni, hogy félre fáradtság, félre minden: húzok edzeni!!!
 
 
Hús-vér motiváció 1 - újratöltve itt

Éhen halok-dilemma

Itt van az ősz. Sokan depisek lesznek ettől, én ezt nem értem, mert én imádom az őszt, no de mindegy is. Jön a tél, valahol a genetikánkban írva lehet, hogy lehet készülni az ínséges időkre, és indulhat a raktározás, hiszen tavaszig nincs mit enni, kell az energia... Ilyenkor sokan (nagyon sokan) átváltunk erre a módra: csak ennénk, ennénk és ennénk. Én télen vagy nyáron, bármikor tudnék enni, sőt zabálni, falni, lakmározni, rogyásig beenni (...).
 
Csak egy kis csokit:
(bosztany.blogspot.com)
 
Csak egyetlen franciakrémest:
(hotdog.hu)
 
Csak egy pohár kólát:
(privatbankar.hu)
 
Csak egy vajas kiflit:
(ismertseg.hu)
 
Csak egy nutellás kenyeret:
 
de
 
 
Sajnos tudom magamról, hogy egy szelet soha nem elég. Egy korty soha nem elég. Egy falat soha nem elég. Őrült nagy önuralmat kíván, hogy amikor "kajás" vagyok (nálam ez délután-este jön elő, de egyre ritkábban), ne faljak fel mindent. Ma is megvettem holnapra a kornspitzet, itt illatozik frissen, ropogósan, aldis, a számomra legfinomabb. Van itthon vaj is, és ezt: a kornspitzet vajjal és tejes kávéval egyszerűen imáááádom! A nyál most is összefutott a számban, hogy csak gondolok rá.
Ha most elkezdenék enni, nem tudnám abbahagyni. De annyi de annyi munkám, kitartásom, fegyelmem (...) fekszik már abban, amit eddig is elértem, hogy roppant hülye lennék, ha most csak azért elrontanám, mert a szemem éhes. Hiszen a hasam tele van, most ettem meg a fini uzsimat és ittam rá 2 nagy pohár vizet, tehát a szervezetem feltöltve, csak a szemem éhes és a kisördög ugrándozik itt, de. Pillanat...
 
Na, megvolt: seggbe rúgtam az ördögöt. Nyüszög, de el is oldalog. :)
 
 
Ha most bezabálok, akkor holnap is ez lesz. És holnapután is. És akkor hol marad az álmom, amit simán elérhetek jövő nyárra? Akkor adtam megint magamnak egy hatalmas pofont?! Akkor segget csináltam a blogon (is) a számból??!! Neeem, azt már nem!
 
Nem mondom, hogy soha nem nassolok. De ha nasizok, akkor a következőt:
  •  pár szem mandula
  • sárgarépa
  • egy (!!) szeletke csoki
  • karalábé
  • egy (!!) mézes abonett
  • pár szem mazsola
  • pár szem diákcsemege
  • ...
És ha van nasi, azt ugyanúgy beleszámolom a napi kajába (és emiatt számolhatom onnantól újra az egész napot, így ritka, nagyon ritka, ha kísértésbe esek, hisz aki ismer, tudja, mennyire utálok számolni...).
 
Az eredmények is mutatják, hogy jól eszem. A mostani pár napos megfázást leszámítva tavaly óta nem voltam beteg. Így valószínűsítem, hogy túl nagy vitamin- és ásványi anyag hiányom sem lehet. A CH-m viszonylag magas (170g körüli/nap), de tornázom mellette. Csodálatosan fogyok zsírból. Emellett izmosodom is. Nem vagyok rosszkedvű, nem vagyok depis: jól vagyok. Azaz a szervezetem is jól van. Tehát tetszik neki, ahogy étkezem. Talán ezért is van ritkán, hogy megéheznék így pánikszerűen. Tény, hogy ehhez az is nagyon kell, hogy meglegyen a rendszeres evés, amihez az is szükséges, hogy meg legyen tervezve, elő legyen készítve másnapra. Nálam, nekem így működik.
 
Szóval ha zabálhatnékod van, egyél, de JÓ kaját. De azért előtte gondold végig csak pár másodpercig, mit jelent számodra a célod, és mit jelent az a pár perc zaba. Hogy megéri-e...
 


Reggeli, tízórai, ebéd

Reggeli: BBR (azaz Banános Boszi Reggeli)

(Receptet itt találsz.)

 
Elfelejtettem a fagyit felkelés után kivenni a fagyasztóból, így a jogis poharat beraktam a mikróba. Biztosan maradhatott rajta egy leheletnyi fém a tetejéről, mindenesetre sikerült kigyullasztanom a mikrót, de hála az égnek el is oltottam... Huh, ez durva volt...

305 kcal
28.7 g F
34.7 g CH
6.5 g zsír

Tízórai: Jogi, gyümi, zab


1 natur joghurt, 100 g bogyós gyümölcs, 10 g babpehely

152 kcal
7.9 F
23.8 CH
1.6 zs

Ebéd: Kornspitz szendvics


1 kornspitz kifli (50 g), 50 g sonka, vaj, paprika


358 kcal
20 F
38 CH
7 zs

Edzés

LMP: Pump and shred



Les Mills PUMP AND SHRED. Start shredding while you build endurance and churn through fat stores with each repetition. The REP EFFECT is in full effect here. (45 minutes)

Ma a pár nap kihagyás és betegeskedés miatt 8 kilós összsúllyal csináltam végig az edzést. Még így sem könnyű, és megizzasztott rendesen. Rengeteg ilyen tarásos gyakorlat van benne, mint a képen is látszik, égnek az izmok rendesen. :)
 
Ami nagyon pozitív: 2. napja nem fáj a térdem. De olyan mértékben, hogy nem is érzem, hogy valaha gond volt vele. :)
 
Délután Flow (azaz ehelyett egy másik nyújtás, mert ezt úgy, ahogy van, utálom) és Hardcore abs. :)