2012. október 7., vasárnap

Bölcs

"Ha szeretnéd megélni önmagad, ha szeretnéd megismerni a titkokat, ha szeretnéd megteremteni a vágyaidat, egyszerűen éld meg azt, ami benned van, éld meg azt, aki vagy. Szégyen, félelem és szorongás nélküli legyél. Legyél ember, hogy több lehess, legyél rossz, hogy jó lehess, legyél kevés, hogy sok lehess."
 (A.J. Christian)
 
(pszicho.hu)

Étkezés tervezés (12 órás munkanapra)

Van olyan, hogy hosszú lesz egy munkanap. Akkor nincs is gond, ha előre tudom, mert akkor tudok rá testben, lélekben, és főképp kajaügyileg készülni.
 
Írtam már arról, hogyan tervezem meg az étkezést, hogyan készülök, ha elutazom (itt olvasható, a lilára kattintva). És most jön, ahogy egy hosszú munkanapra tervezek.
 
Először is fogom az étkezési naplómat, és megnézem, mi van arra a napra a tervben. (Ha ügyes vagyok, és a szokott terv szerint haladok, akkor a kajaterv kész, a bolt hozzá elintézve.)
 
 
Majd szép lassan elindulok a listán, és elkészítem, dobozom a cuccost.

 
Reggelire: zabpehely a tálban, a belevalók a tányéron.
 
 
Tízórai: csokis alma.

 
Ebédre: túrós kifli.

 
Uzsonnára: lekváros abonett, gyümölcsjoghurt.

 
Vacsorára: turmix és 12 szem mandula.

 
Itt a teljes, elkészített és előkészített kaja.
Néztem az órát, fotózással együtt (pedig közben volt könyörgés, hogy működjön a fotoaparát, és az elem is lemerült közben, így cserélnem kellett) 27 perc alatt készen volt. Szerintem nem rossz idő egy teljes napi áteladag bedobozolásához (és közben a mixerkémet is lemostam egyszer :))
És megint nyugodt a lelkiismeretem, mert tutira nem szúrom el a holnapi egész napos melós kajámat.

 
Jaj, majdnem lemaradt: közben megfőtt 2 liter tea is (1 l zöld és 1 l gyümölcs), a melóhelyen pedig (és a kocsiban is) van 1-1 1.5 literes ásványvíz. :)
 
 

Mai menü

... mert a kajatervből kimaradt...

reggeli: fél kolbászos kornspitz, fél sonkás kornspitz, fél vajas kornspitz, 2 hatalmas bögre tea.
(a fotoaparátom bedurcizott...)

tízórai: egy szelet a cukormentes gyümölcstortából.
(a fotoaparátom mély hallgatásba burkolózott...)

ebéd: húsleves, pörkölt, 1 ek rizs, 1 ek krumpli, rengeteg káposztasaláta (cukormentes)
(a fotoaparátom feléledt hamvaiból...)



uzsonna: almás-szőlős répasaláta (natur) sok répával, kevés gyümölccsel- ez volt a terv. de csak fél almát ettem.

vacsora: turmix

Bjúti, szerzemények, közérzet

A hétvégén voltak cuccok anyuéknál, amiket inkább csak szagoltam és fotóztam:
 


 
 
Volt, amit ettem:



 
Volt, amit szereztem ;-) :-) :
 

 
De állítom, hogy a gyöngyöző, isteni, házi húslevestől és egy kis bjútitól (hajfestés, -vasalás, szemöldökfestés) sokkal jobb a közérzetem!!!
 

 
Holnap 12 órázok, de ha nem leszek fáradt (kac-kac), este legalább egy kis hasizmot megcsinálok. Persze, ha nem leszek jól, marad az alvás.

Recept: Zabkása

Imádom a zabkását. Írtam már a zabról korábban (itt olvashatod, lilára kattintva). Idén év elején ismertem meg a zabot, az Insanity edzéshez kapcsolódó étkezési terv kapcsán. Előtte még sosem figyeltem, hogy a boltokban lehet kapni zabpelyhet is, ráadásul általában kétfélét: apró szeműt és nagyobbat is.
 
Ahogy én készítem:
 
Egy tálba teszem az apró szemű zabpelyhet, kétszeres mennyiségű vizet engedek rá, mikróban 2 percig főzöm, majd kiveszem a mikróból, és 2-3 percig állni hagyom. Egyrészt azért, mert így még kegyetlenül forró, másrészt azért, hogy a zab még dagadjon egy kicsit. Ezután ízesítem:
Pl. így:
  • kis folyékony édesítőszer, gyümölcs (100-200 g)
  • egy adag fehérjepor, gyümölcs
  • kis folyékony édesítőszer, 5 g kakaópor, reszelt alma.
Készíthető tejjel is (én úgy nem szeretem), vagy tej-víz keverékével, adható hozzá joghurt is a főzés után, és gyakorlatilag az elkészítési, ízesítési variációk sora végtelen.
 
Íme néhány variáció képpel, és pl. itt is találhatók még receptek a bejegyzés vége felé.
 





Motiváció

Nem vagyok még jól, így edzés egyelőre nincs. Igyekszem nyugton maradni, de ma anyu gyógyhúslevese lesz az ebéd, ettől biztosan hamar rendbejövök. Addig is fejben készülök a további hajnali koránkelős edzésekre. Mert hiába mondják, hogy így már pont jó vagyok, még korántsem vagyok pont jó. Elégedett vagyok az eddig elértekkel, de a zsírmentes, feszes test azért még jóval odébb van.
 
Anno főleg azért kezdtem életmódváltásba, mert a combom mérete iszonyatosan zavart. Kényelmetlen is volt, és elfelejthettem a bikinit. Fürdőruhát is csak nagyon félve és szégyenkezve húztam fel, és igyekeztem úgy mozogni a strandon, hogy észrevétlen legyek, jobb volt a vízben, jaj, csak ki ne kelljen jönni onnan... Betelt a pohár, mert felfogtam, hogy ezen CSAK ÉS KIZÁRÓLAGOSAN ÉN tudok változtatni. Elég volt a nyavajgásból, irány a tettek mezeje.
 
Ez egy 2012-es év eleji kép. Totál boldog voltam, hogy végre egy normális méretű nadrágot fel tudtam venni, bár ekkor még az úszógumim a nadrágon kívül tartózkodott, ami miatt nagy lebernyegeket hordtam felsőnek, és combban azért vigyázni kellett a hirtelen mozdulatokkal, nehogy a varrás lássa kárát.
 

 
A combom csak a fenék, karok, vállam, hasam alakulása és zsírtalanodása után kezdett változni. Itt éppen arról szól a fénykép, hogy fél év alatt mennyi ment le a derekamból. Rengeteg.

 
A hasam zsírtalanodása egyszerűen lenyűgöző, ebben az Asylum 3. köre nagyon nagy szerepet játszott, mert ugye ha úgy akarok kinézni, mint egy atléta, úgy is kell edzenem, mint egy atléta, és a napi 2 edzés Shaun T-vel szuper jól be is bizonyította, hogy a kemény munkának és a kaja ésszerű betartásának igenis megvan az eredménye.
 

 
Nincs sok ruhám, és ami van, az is mind bő. De nem fektetek be egy fillért sem most új ruhatár beszerzésébe, mert még visszavan 3-4 kiló, és az izmosodás, jövőre tuti nem lennének jók azok a göncök, amiket most vennék. Így elhoztam a nagymamámhoz 1-2 nadrágot, hogy legalább derékban vegye be őket. Mami már nagyon unja a dologot, én pedig határozottan élvezem :)

 

 
Áldom az eszemet minden nap, hogy januárban komolyan belekezdtem a változtatásba. Áldom az eszemet minden egyes nap, amikor megcsináltam az edzést. Áldom az eszemet minden nap, amikor este úgy hajthatom álomra a fejemet, hogy nyugodt a lelkiismeretem, mert tartottam a kaját. Azt hiszem, soha többé nem lenne erőm mindezt legelőről, újra elkezdeni. Mert végre beindult a fogyás a combomon is, 2 hónap alatt 4 centi a  minusz, és ez az, amiért megéri minden egyes 14 kilós súllyal való edzés, vagy az szembefolyó izzadtságos Insy kardiók, hogy meg sem kóstoltam mami kézzel nyújtott mákos-szőlős rétesét, ami pedig istenien néz ki és biztosan nagyon finom is. Ezt meg lehet csinálni, legyen az ember férfi vagy nő, bárki képes rá, ezt én mondom, Lópici Gáspár, az utca hírmondója! Alig várom, hogy újra izzadhassak és remegjen minden izmom a súly alatt! Hajrá, kislány, ügyes vagy és megcsinálod!!! :)
 

A programozható víz

Kábé fél éve olvastam erről, és megdöbbentett, hogy a víznek milyen fantasztikus tulajdonságai is vannak. És nemcsak a csapvíznek, vagy a palackban árusítottnak, hanem bizony, mivel a testünk is nagy részben vízből áll, saját magunknak is vannak, lehetnek olyan tulajdonságaink, amiket magunk alakítunk ki, és mindezt a gondolataink befolyásolják. Működik ez anélkül is, hogy az ember ismerné Emoto vízzel kapcsolatos kutatásait, hiszen ki ne hallott volna arról, hogy a gondolataink meghatározzák az életünket.
 
 
Rengeteg anyag van fent ezzel kapcsolatban a neten, és ha csak érdekességként is, érdemes néha beleolvasni. Ez nem amolyan hiszek benne vagy nem féle pszichoizé, hanem fizikailag bizonyított tény. Hiszem, hogy az univerzumban rend van, és ennek a rndnek részesei vagyunk mi is, és a tudásunkkal, a hozzáolvasással, majd ennek az életünkbe való beépítésével jobbá tehetjük a mindennapjainkat. Pénz és mindennemű javak nélkül.
 

 
Itt (is) olvashatunk részletesebben Masaru Emoto kísérleteiről A víz üzenete címmel.
 
"Emoto különböző vízmintákat vett, azokat lefagyasztotta, és mikroszkóp
alatt lefényképezte a kialakult kristályokat. Majd felfigyelt
arra, hogy a lefagyasztott víz mindig másképp kristályosodik ki, attól
függően, hogy milyen szavakat mondunk a vízminta jelenlétében.
Masaru Emoto:

A víz üzenetei c. könyve már bejárta a világot,
és Japánban Emoto úr kiemelt tiszteletnek örvend. Munkásságának
jelentőségére azonban csak akkor tudunk ráébredni, ha tudatosítjuk
magunkban, hogy a gondolat és a kimondott szó ereje nem csupán
a testünkön kívül lévő vízre gyakorol ilyen döbbenetes hatást. Íme
néhány példa

A víz üzenetei c. könyvében szereplők közül:
Az első vízmintának azt mondta:

hányingert kapok tőled, megöllek.
És íme az eredmény.
A következő vízmintának azt mondta:

szeretet. A kialakult kristály
önmagáért beszél…
Ez a Fujiwara víztározó vizéből vett, lefagyasztott minta, „természetes”
állapotban.
És ilyen módon kristályosodott ki ugyanabból a vízből származó
másik minta, miután a minta jelenlétében egy buddhista szerzetes
elmondott egy imát.
Látható tehát, hogy a rossz, illetve a jó gondolatok által vezérelt
szavak milyen hatást gyakorolnak egy csepp vízre. Vajon csak a környezetünkben
lévő vízre hatnak ezek a gondolatok? Vagy netán
megtörténhet, hogy ugyanúgy hatnak a szervezetünkben lévő víz
minden egyes cseppjére? A testünk nagyon sok vízcseppből áll, hiszen
több mint 70%-a víz. És vajon csak akkor hatnak, ha kimondjuk
őket? És vajon csak a vízre hatnak, vagy a többi anyagra is?
Ezekre a kérdésekre ad egyértelmű választ a két üveg főtt rizs.
Ennek a két mintának nem mondtak semmit. Csak gondoltak
egyet, és az egyikre ráragasztottak egy címkét azzal a felirattal,
hogy „te hülye”, a másikra pedig egy címkét azzal a felirattal, hogy
„szeretet”.
Majd pár napig úgy hagyták…
A képen látható a kísérlet eredménye. Otthon bárki ellenőrizheti,
kipróbálhatja.
Ez az eredmény azonban rendkívül komoly figyelmeztetés. Hiszen
nem csupán arról van szó, hogy két üveg rizs másképp viselkedik
különböző gondolatok hatására, hanem arról is, hogy elég
egyetlen rossz gondolat, és a testünkben lévő minden csepp vízre,
és a testünket alkotó minden molekulányi szerves anyagra nagyon
erős negatív hatást gyakoroltunk. Bármi rosszat gondolunk is másról,
bármi rosszat készülünk is tenni mással, ha kimondjuk, ha nem,
ha megtesszük, ha nem, előbb saját magunkban hozzuk létre a változást,
és annak következményeit." (Balogh Béla: A tudatalatti tízparancsolata)

Balogh Béla könyvét (könyveit) is szeretettel ajánlom olvasgatásra, de hanganyagként is fent van a neten, CD-re másolv buszon, autóban is hallgatható, plusz idő ráfordítása nélkül.

Szép napot mindenkinek! :)