2012. október 5., péntek

Esti + tervek

Kész a jövő heti kajaterv. Ahogy magamnak megígértem: teljesen, napi 5 (néhol 6) étkezésre, minden makro kiszámolva :) A január óta tartó étkezési napló vezetéssel ez nem nagy kunszt. :)
 
Lesznek újdonságos kaják is.
  •  majonézes borsó
  • BBR
  • sütés nélküli meggyes süti... :)
Ezer lenne még a dolog, de elteszem magam holnapra. Hétfőre teljesen rendbe kell jönnöm, mert ez a f.o.s. közérzet fárasztóbb mint egy edzés... Love and peace! And smile! :)



 

Upsz

Upsz bizony! Képzeljétek, betelt az étkezési naplóm! 2012. január 17-i az első bejegyzés, akkor még ettem néha U kajákat is. Nagyon kezdetleges volt ekkor még a dolog, belecsöppentem, és fogalmam nem volt, mire lesz ez jó. (Ebéd: pizza, francia krémes :)))) Akkor még ment az "á, ugyan, ez még belefér" duma...)
 
 
Februárban, az Insanity ideje alatt már komolyodott a dolog.


Márciusban kipróbáltam a csirke diétát is, na az számomra, aki nem szereti a húst, egy borzalom volt. Mondjuk tény, hogy működik.


Júliusban kezdtem el kalóriát és makrókat számolni, és azóta van sínen az alakulásom. Ez éppen a blog indulásának napján írt bejegyzésem.
 

Volt ilyen,


meg ilyen is a kinézete,

 
és ez már a jövő hetiből egy oldal:


 Azt hiszem, jól látszik a fejlődés. Mind a naplóm külalakjában, mind pedig az enyémben :)))

Átmentem a következő naplicsekbe, amire feltétlenül szükségem van, és nem teszem el mélyre a betelt naplót, hiszen kitűnően használható a továbbiakban.

Recept: Dubarry csirke

# 50 g csirkemellet megsóztam, megborsoztam. # Rátettem 100 g karfiolt. 
# Ezt megkentem 50 g sajt és egy tojás sárgája keverékével. 
# 30 percig sütőben sütöttem.
Nagyon finom, olmlós(z) ;-) lett, és nagyon hamar kész.
Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Káosz a köbön

Émi*
 
 
Mára tetőzött nálam egy olyan káoszmassza a fejemben, hogy vagy hagyom kicsordulni, vagy megállok, és hagyom, hogy a massza elrendeződjön.
 
Egyik dolog a rengeteg információ. Hogy most paleo vagy nem, jó-e a tej vagy nem, üveg vagy műanyag palack, mikrohullám vagy gáztűzhely, sok zsír vagy kevés, több fehérje vagy amennyi eddig volt, zsírbontás vagy izomépítés... STOP! Nem tudok újabb infókat befogadni egyelőre. Kiolvasom a Szendi könyvet, aztán itt egy időre pontot teszek a dologra. Bele lehet bolondulni ebbe a rengeteg adatba, hivatkozásba, leírásba. Nekem bevált a sport, bevált az 1400 kalória az étkezésben, csodaszépen alakulok, egyelőre elég ennyi. Van még vissza mérésre 4 kiló, tükörképre jó pár centi, de ennyiben is maradok. Majd, ha elértem a félút végét (a zsírtalanodást), utánanézek a következő lépéseknek.
 
A másik dolog a meló. Ez egy kész mátrix, és a gond abból adódik, hogy ha a kék kapszulát veszem be, az a baj, ha a pirosat, akkor meg az. Mivel egyelőre nem jön össze a váltás, maradok még. Viszont meg kellett hozzak ma (hazafelé vezetve) egy olyan döntést, ami korántsem jó, de részmegoldás: mától minden egyes nap beveszem a C vitamin mellé a Lesz@rom tablettát is. Így átmegyek rendesen skizofrénbe, de nem fog ez örökké tartani. :)
 
A harmadik dolog: a tervezés kontra spontaneitás. (És most nem az edzésről és nem a kajáról van szó.) Meglehetősen tele van a bugyrom magammal, amiért hiába van egy jól kidolgozott és jól működő programom (a Fly Lady), ha sokszor csak úgy van, de nem csinálom. Ez egy frenetikus időtakarékos dolog, napi kevés időráfordítást igényel. Egyszerűbbé teszi az ember életét. Ha az edzésben és kajabetartásban tudok fegyelmezett lenni, akkor ezentúl ebben is az leszek. Felveszem a szokásnaplómba. Ezzel a módszerrel szoktak működni a dolgaim. És a többi megmarad ahogy esik, úgy puffan módon, ahogy divatosan nevezik: spontán. Mert , ha belegondolok.... És itt újra STOP! Elég a belegondolásból, gondolkodásból, agyalásból, átgondolásból, viszonyításból... Megyek is ebédelni.


Reggeli

Először a szemem reggelizett:



 
Aztán a szám: 100 g friss sajt, 50 g házi CH csökkentett lisztes kenyér, 100 g bogyós gyümölcs.


272 kcal
16 g F
26 g CH
5.2 g zsír
 

Reggeles, gondolatos

 
 
Aludtam, mint a bunda. 5.10-kor ébredtem, magamtól. Új történetet álmodtam, de az alap mozzanatok ugyanazok, mint tegnap, tegnapelőtt és lassan 2 hete...
 
Szokásnapló pipa, mérleg rendben (tettem bele új elemet).
 
Utolsó munkanap, hát nem is bánom.
 
Edzés ma nem lesz.
 
Tegnap benyomtam 8400 mg C vitamint, 1.5 liter citromos-mézes gyömbéres teát. Ma reggel jön a kanál propolisz egy kiskanál mézzel, a 4200 mg C vitamin (a másik fele délután), és mivel ha hazaérek, már nem lesz gond, ha szagos a leheletem, elkezdem a hétvégi fokhagyma kúrát is: napi 4-5-ször 1-2 gerezd zúzott fokhagyma mézzel és pálinkával. Mivel vezetnem is kell, a pálinka inkább délután-estére marad. (Nagy ivó vagyok: fél liter házi pálinkát vettem 3 éve egy volt kolleganőmtől, annak a fele még megvan :))
 
Találtam nagyon jó recepteket, amiket (ha anyagilag megvalósíthatók) átkonvertálok boszi-módba, hogy beépíthető legyen az étrendembe. Így lesz ma Dubarry csirke :)