2012. szeptember 25., kedd

Esti és mese




Teljesen meg vagyok kavarodva az idővel. A napokkal is: ma nekem egész nap szerda volt; és az időpontokkal is: észre sem vettem, hogy ennyi az idő...

Most, hogy végre újra van itthon netem, szinte semmi nem működik rajta...

No mindegy, most minden kikapcs, estére egy mese. :) Kis negyedikes voltam, amikor ez a felvétel készült. :)

Napi bölcs

"Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha."
(Johann Wolfgang von Goethe)

Motiváció


Fly Lady programom 1: A rutinok kiépítése

Via blogjával és a Fly lady programmal több mint 1 éve ismerkedtem meg. ha valaki kicsit rendszerbe szeretné szedni a mindennapjait, a lakását, és nem akar állandóan és folyamatosan mindent keresni, takarítani, nagyon javaslom a www.urban-eve.hu oldalt, ahol részletes, fokozatosan bevezetendő kis apróságokból egy óriási segítséget lehet létrehozni. Én is onnan, Viától tanultam és tanulom azokat a dolgokat, amik kényelmesebbé, rugalmasabbá, gördülékennyé teszik a mindennapjaimat, felszabadítják a hétvégéimet, és nem utolsósorban segítenek abban, hogy beleférhessen egy napba az, amit szeretnék beletenni. :) A hírlevélre a blogon feliratkozhatsz, így naponta megkapod emailben, mit kell tenned, milyen újdonságról esik szó a blogon.
 
A bejegyzés végén olvashatók az eddigi Fly Ladyvel kapcsolatos bejegyzéseim.
 
 
Első fázis: A rutinok kiépítése
 
Minden egyes napra mindig egy apró feladat van, így 30 nap alatt kész a saját, személyre szabott program. Saját, mert én írom, személyre szabott, mert az én életemre, szokásaimra, lakásomra (...) alapozva kell kialakítani egy kontroll mappát. A blogon (www.urban-eve.hu) mindegyikhez részletes leírást, útmutatót írt Via.)
 
1. nap: Mosogatófényesítés
2. nap: Öltözz fel!
3. nap: Ágyazz be!
4. nap: Kritikus terület
5. nap: Kontrollfüzet
6. nap: Reggelizés
7. nap : Ruhakikészítés
8. nap: Naptárhasználat
9. nap: Turbó Töltés
10. nap: Cuccok kikészítése
11. nap: Lomtalanítás
12. nap: Kell ma mosni?
13. nap: 15 perc mozgás
14. nap: Időben menj aludni!
 
Az egész először furán hangzik, de mivel tényleg minden nap csak pár percet vesz igénybe az adott napi rutin kipróbálása és beillesztése, ráadásul minden teljesen egyénre szabható, később nagyon nagy segítség. Tapasztalatból tudom.
 
Holnap jön a 2. fázis, a hét napjainak a feladatai.
 
Eddigi Fly lady bejegyzéseim:
  • A 15 perces szortírozás itt
  • Az antihalogató szerda itt
  • Hétfő itt
  • Zónázás itt
  • Egy Fly Lady nap itt
  • Programfal és kilövőállás itt
undefined
  • Kosarak, kütyütárolás itt

  • Ruhásszekrény itt
undefined
undefined
  • Cipőtárolás itt
undefined


Jó hír, tervek

Jó hír: Újra van itthon netem. Bevallom, kicsit nagy volt a csönd itt nélküle, no de nem unatkoztam. :)
 
Tervek: az alakváltás jól megy. Lassan, de biztosan fogy rólam a felesleges zsír, és lassan de biztosan mennek lefelé a kilók. És még mindig van 8 hónapom az alakulásra (addig tuti megjön az Asylum 2 is :))) Viszont nagyon fontosnak tartom, hogy az ember magánélete, a lelke rendben legyen, hogy harmóniában legyen önmagával. Ahogy az edzést és a kajálást is sikerült kis segítséggel kikísérleteznem, most egy "szemléletváltást", egy "önmegatlálási programot" szeretnék kidolgozni és végigcsinálni.
 
Nulladik lépések egyike: ma "vicces", vidám, bohókás frizut készítettem. Hogy ha már belül nem is mindig, legalább kívül legyek vidám :) Copfnak indult, aztán a copfot kettéválasztottam, a bal oldali tincset egyszer megtekertem, áthajlítottam a copf fölött a jobb oldalra, a copfot összefogó gumi mellé hullámcsattal letűztem. Majd a copfból maradt másik tinccsel ugyanezt tettem, csak az ellenkező irányba. Egy pirinyó tincs pont középen kimaradt, azt úgy is hagytam. Praktikus Nem szeretem, ha a szemembe lóg), tartós, gyors (56.7 mp alatt készült asszem ;-), egyedi -sztem- hajviselet.
 
 
A másik "nulladik" lépés: szereztem egy tünci, BEE HAPPY feliratos pólót. (Megjegyzem: S-es méretű :)) Mert szeretném elsajátítani a pozitív értelemben vett pozitív gondolkodást, ez pedig emlékeztethet minderre. :)
 
 




Olaszország 5

Olaszország 1, 2, 3, 4 itt

Egy másik kinti hatalmas élményem volt, amikor egy szabadnapomon eljöttek a német barátaim, és elvittek a Garda-tóra. Hosszú volt az út, de az élmény, a látvány mindenért kárpótolt.
Ez a tó sarka, ahonnnan az ember először megpillantja ezt a gyönyörűséget.
 
 
Kis autózás a parton után áthajóztunk Limoneba.


 
Partra szálltunk:
 

 
Majd csak sétáltunk, nézelődtünk, sétáltunk és nézelődtünk.
 

 
 
Én csak fotóztam, ettem és sétáltam, és próbáltam csukva tartani a szám, mert hogy végig tátva volt a gyönyörűségtől :)
 




 
Visszafelé a hajón már jó hideg szél fújt, beöltöztem :)
 

 
A legtöbb képem ugyan elveszett, de ezt a napot is őrzöm a szívemben, látom magam előtt a csodás helyeket, ahol jártunk. Ha valakinek lehetősége van rá és még nem volt a Garda-tónál, mindenképp tegyen arra egy kis kitérőt! :)
 

 
 
 
 
 
 

Napi menü (09.25., kedd)

Fura, hogy olyan mértékben nem voltam megint éhes reggel, hogy ha nem nézek rá az étkezési naplómra, eszembe sem jutott volna enni. De mivel már tegnap este megsütöttem a lepényt, legalább a felét megettem melóba menet előtt.
 
Heti menü (vega) itt.
 
Reggeli: Túrós arilepény
 

40 g apró szemű zabpelyhet leöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje ( a sütés előtt fél órával). Amikor felszívta a vizet, hozzá kevertem egy tojást. Kisütöttem mint a palacsintát.

Túrókrém:
Boszorkányosan egyszerű: 100 g túrót összekevertem 20 g saját készítésű cukormentes szilvalekvárral, és kis tejjel, hogy "keverhetőbb" legyen.
 
383 kcal,
22 g F,
57 g CH,
                                                                                                     7 g zsír
 
Tízórai: Gyümölcsjoghurt, mandula
 
Egy doboz áfonyás gyümölcsjoghurt tetejére szórtam 3 g szeletelt mandulát.
 


168 kcal,
11 g F,
21 g CH,
4 g zsír
 
 
 
 
 
Ebéd: Borsófőzelék, tükörtojás
Egy konzerv cukorborsóról leöntöttem a vizet, lábasba öntöttem, kevés vizet adtam hozzá, sót, csöpp borsot. Amikor felforrt, felét turmixba tettem és leturmixoltam, majd a turmixolt rész visszaöntöttem a főzelékbe. És gyakorlatilag kész is volt. Két tükörtojás lesz hozzá. (A főzinek csak a fele az egy adag!)
 
246 kcal,
19.2 g F,
17.4 g CH,
10.1 g zsír
 
Uzsonna: Almás zabkása
222 kcal,
11 g F.
36 g CH,
4 g zsír
 
Vacsora: Fehérjeturmix (és ha éhes leszek, saláta, mert az még simán belefér).
 



Edzés


Insanity: Plyometric cardio circuit

Shaun T., az edző megmutatja, hogy lehet már a bemelegítés alatt rendesen leizzadni, aztán nyújtás és vízivás szünet után miként lehet egyszerűnek tűnő gyakorlatokat minden körben intenzívebben végignyomni úgy, hogy a végére elfogy a szusz, és marad a fókusz, a kípdökórtájt, a bátizdáun, a bísztrong, és a mai edzésben különösen sokszor a pus. J Hogy aztán a legeslegvégén, amikor már csak a kijelzőn az óra ad reményt, hogy egyszer csak vége lesz, jöjjön még egy kis inendáut, és amolyan naakkorhamárkipurcantunk, még egy kis boksz. És a végén a nyújtás.
(fitmbomb.com)
Amikor idén év elején csináltam az Insanityt, még annyira sem bírtam, mint ez a csajszi, aki azért párszor tart szünetet. Most már sokkal jobban bírom mint ő, és ez azért nagyon jó érzés. A Fit testeket ezért sem csinálom: simán érződik-látszik a fejlődés.
Szuper érzés úgy dolgozni menni, hogy ezerszázalékostutibiztos, hogy megvolt a napi edzés, és nem marad el még véletlenül sem. :)

Reggeles (mérleg, CH...)


Este 7-re értem haza. Még felugrott Mank, aztán elmosogattam, megsütöttem a lepényt reggelre, megfőztem a borsófőzit, megint elmosogattam, elpakoltam, és esti rutin után olvasás, majd alvás. Azért van előnye is annak, hogy nincs netem itthon. Hétfőn reggel korábban mentem be a melóhelyre, hogy gyorsan reggel megnézhessem a híreket és dolgozhassak a blogon, mire a főnököm elismerően konstatálta, hogy milyen korai vagyok. Aztán itthon kevesebbet ülök, kevésbé terhelem a szemem a monitorral, és az agyamat a rengeteg információval (imádok olvasni a neten, ezer ablakot kinyitok, amiket el szeretnék olvasni, aztán vagy van rá idő, vagy nincs).J Már este kész a kaja reggelre, reggeli megsütve, tízórai dobozolva, ebéd fele kész (a tükörtojást majd frissen sütöm), tea megfőzve, flakonban, víz odakészítve.  Munka után tudok bemenni netügyintézni, remélem, sikerül.
A mérleg nagyon megmakacsolta magát. Mintha „beakadt” volna a kijelzője. Nem hajlandó mozdulni. Tegnap kapott egy „csalónap” szerű töltést a 206 g szénhidráttal, így (is) próbáltam megnyugtatni és lekenyerezni, hogy én tényleg szeretem a testem, vigyázok rá, és semmi de semmi félnivalója nincs, van itt táplálék bőven. J Ma persze kevesebbet fog kapni, de sztem a tegnapi lökettől még ma is önelégülten fog vigyorogni. J

Régen a tegnapi CH érték sokszorosát megettem egy nap. És folyamatosan, minden nap. Huszon pár éves koromban még az ágyam alatt is volt befőtt és keksz, volt, hogy éjjel, ha felébredtem, ettem. Totál, mint Micimackó. Aztán, ha nem kapok észbe, már beszorultam volna valahova, mint Micimaci  Nyuszi házába…

A képen a mérleg az „álomsúlyomat” mutatja. Egyelőre az is fantasztikus lesz, és tutira felverem majd hajnalban a lépcsőházat az indiánszökdeléssel és a csujogatással, ha a kijelzőn végre 5 lesz az első szám. Már biztosan tudom, hogy pár nap, és nem fognak örülni nekem a szomszédok, de hát hogy lehetne csendes rezignáltsággal tudomást venni arról, hogy kerek két évtizede végre hajlandó voltam tenni azért, hogy ezt az álom 5-öst elérjem??? J