2012. szeptember 14., péntek

Napi bölcs

(FB)

Következő heti menüterv

Kész a menüterv, az étkezési naplómba már bejegyzeteltem. Igyekszem holnap reggel begépelni. Ma már nincs hozzá lelkierőm.
 
 
Változás az eddigiekhez képest, hogy a reggelit igyekszem zabból megoldani, 1-2-szer kukoricapehellyel.
Vasárnap szüretelni megyek, okosan kell majd megoldanom a napi evést abból, ami lesz, és imádom a szőlőt, de nem szabad majd egész nap csipegetnem.
Lesz lencsefőzelék, rakott káposzta, almaleves, túrógombóc. Tervben van a cigánypecsenye (ha épp lesz humorom a húshoz), almás-mazsolás párolt káposzta, meggyes-mákos muffin és arilepény is. :) Természetesen recepttel.

Uzsonna és vacsora

Uzsira egy kocka étcsokit ettem.
Vacsorára elrágcsáltam egy tál totál natur káposzta-répa keveréket.

Na, ezzel kergetnek az őrületbe!



Ezzel kergetnek tényleg őrületbe, ezzel a coming soon-nal!!! A soon helyett sokkal jobban hangzik a now!! :)))

Fly Lady 6: Ékszerek

1. Programfal és kilövőállás itt

undefined

2. Kosarak. kütyütárolás itt



3. Ruhás szekrény itt



4. Speiz itt

undefined

5. Cipőtárolás itt

undefined


Nincs túl sok ékszerem, de ami van, az is általában szanaszét, vagy éppen egy helyre gyűjtve. A lényeg: vagy nem találom, vagy összegubancolva találom, vagy csak a fülbevaló egyik fele lesz meg... Nyáron csak fülbevalót hordok, az is általában ugyanaz. Ami kényelmes, és ami nem túl feltűnő. Nem tudom, miért, de nyáron nem vagyok ékszerrajongó. Ha szabin vagyok, még a karórámat sem viselem. De aztán jön az ősz, majd a tél, és ahogy egyre szürkébbek a napok, jó néha feldobni egy kis nyaklánccal vagy feltűnőbb fülönfüggővel. Így nekiálltam és ezt a területet is rendbe tettem.
 
Ilyen volt a viharsarok:
 
 
És ilyen lett:

 
Alapjában véve nem vagyok túl rendetlen, de néha képes vagyok 2 nap alatt olyan kupit létrehozni, mintha bomba csapott volna a lakásba. Mivel albérletben élek, nem akarok beruházni komolyabb dolgokra, se fúrni-faragni, így a meglévő lehetőségekből választok, ha valami újdonságosságot szeretnék megvalósítani.
 
Az ékszereimet és a csatokat 3-4 dobozkában tároltam eddig.
 

Most kiválogattam és kidobtam mindent, ami már nem használható, ami már nem elajándékozható, ami nem ezüst. Nem sznobságból, de a fülem csak az aranyat és az ezüstöt bírja. Az aranyat nem szeretem, így maradnak az ezüst dolgok. A nyakláncokat felakasztottam, a fülbevalókat párosítottam és úgy tettem el. A csatok külön dobozkába kerültek.
 
 

A hullámcsatoknak külön kis "csésze" van, ezt a tükörhöz tettem, ha hullámcsatos frizurát készítek, azt úgyis a tükörnél teszem.
 
 
És ami tetszik:
 
 
 
(Képek: inspiracio.hu)
 

Tízórai és ebéd

Tízórai: 250 g túró, 4 tk saját készítésű cukormnetes lekvár, 4 pici barack.
 
 
Ebéd: cukkini krémleves (negyed közepes cukkini fél liter vízben megfőzve, turmixolva, lehet kicsit több a cukkini vagy kevesebb a víz, akkor sűrűbb lesz),

 
2 sajtkrémes kornspitz 4 uborkával.


Edzés és reggeli

Reggel a szokásos módon rápattantam a mérlegre, és olyat láttam, hogy tátva maradt a szám. Le is ugrottam az ördögi szerkentyűről, aztán mérés újra: ugyanaz a szám. Áttettem máshova a mérleget, újabb próbálkozás: dettó. Úgyhogy amit tegnap reggel írtam, azt már átértékelhetem, hiszen ha így haladok, már októberben eljöhet az a bizonyos 5-ös!! :) Juhhééé! :)
 
 
Nem akartam ma reggel edzeni, de hát ha ilyen jól haladok, akkor hajrá! Ma is a Pump and burn volt (kétszer is megnéztem a naptárban, megint ez jött). Ugyanúgy, mint tegnap, de ma kicsit lelkesebb voltam :)
 
Reggeli:
 
2 tojás 2 spenót gombóccal, 2 szelet kenyér. A 2. szelet kenyeret végül a cukimentes gyömbéres-fahéjas lekivel ettem meg :)
 
 
 

Hónapforduló

 
Tegnap volt két hónapos a blog. 27497-szer volta(to)k rá kíváncsiak. Köszönöm.
Tényleg nem hittem a kezdetén, hogy 2-3-nál több embert érdekelni fog az, amit leírok. És mégis. Sok üzenetet kapok, nagyon sokan megkeresnek, gratulálnak a bloghoz, a kitartásomhoz, az alakulásomhoz; sokan jönnek receptért, ötletért; a családom (mindenki messze él) napi szinten értesülhet arról, mi is történt velem aznap. Vannak, akik azt írják, hogy a motivációt szerzik innen az edzéshez, és az azért nem kis büszkeség, hogy van olyan régi ismerősöm, aki az én hatásomra kezdett el életmódot váltani. Köszönök mindent, és mindenkinek hajrá! :)