2012. szeptember 13., csütörtök

Sport- és életbölcs!

Recept: Boszifelvágott

Írtam délután, hogy szerettem volna valami ehetőt, esetleg szendvicsbe valót venni, de nem találtam. vettem hát akciós darált húst, és jött a boszifelvágott.
 
Hozzávalók 12 db-hoz:
25 dgk darált hús,
 
 
6 gombóc spenót
(tecsóban kapható fagyasztott, kiadagolt bio spenót),

 
egy közepes cukkini negyede magháztalanítva, héjastól nagy lyukú reszelőn lereszelve,
1 tojás,
só, csöpp ételízesítő,
bors bőségesen,

 
annyi zabpehely, hogy "stabilabb" legyen kicsit a dolog, ne folyós.

 
Összegyúrtam kézzel, evőkanállal serpenyőbe adagoltam és lappancsot formáltam belőle (1 ek oliva olaj került előzőleg a serpenyőbe), közepes lángon mindkét oldalát átsütöttem.

 
Gyorsan megy.

 
A hagymát, fokhagymát, pirospaprikát direkt hagytam ki belőle, munkahelyen megenni így nem ciki :)
 
1 db:
- 44 kcal,
- 1 g fehérje,
- 34 g zsír (az olaj miatt),
- 0.5 g CH.

Téma: bolt

Bolt 1:
Két év alatt, amióta itt lakom, a szemközti 6 üzletsorból 3 bezárt. És ma a 4. is...


Bolt 2:
Elmentem valamit venni, ha szenyót eszem, szenyóbetétnek. Mondjuk felvágottra gondoltam. Hát nézegettem, nézegettem, és egyikben kevesebb a tápanyag mint a másikban. Eggyel arrébb mentem, a füstölt árus pulthoz. A sonka nagyon zsíros volt, a kolbász enyhén érdekes. Na és minden eszement áron. Még egyet léptem a következő pulthoz: hús. Nem szeretem, de valamit enni kell. Így az akciós darált hús mellett döntöttem, ebből készítek most házi húspogácsát, amit lehet szendvicsbe is tenni (pl. munkába vinni), de főzelékhez vagy salátához is enni. (Venni kéne husit és saját kezűleg készíteni kolbászt. Úgy nem lenne benne cukor, ízfokozó és társai...)

Vacsora: Túrós ízmámor

Olyan 10 perce megnéztem az étkezési naplót, és unottan olvastam, hogy a vacsim lekváros túró. Irány a hűtő, túró ki, irány a speiz, saját készítésű szilvalekvár (itt) ki. Túró kibont, tálba tesz. Lekvár kibont, megkóstol.... Éééés: kérem, ez a gyömbéres-fahéjas lekvár valami fenségesmennyeiellenállhatatlanbódító ízélméééény!! A túróval összekeverve is valami teljesen más, mint amit eddig ettem. Mivel se cukrot, se tartósítót nem főztem a lekvárba, gyorsan meg kell enni ;-) Na, majd úgy tervezek! :)
 
 

Uzsonna: Alma-dió saláta



2 marék vegyes saláta, 1 kis alma, 3 szem dió, 1 tk mézzel lecsurgatva.

Ősz


Ősz. Egy rövid szó. Milyen sokmindent jelent! Amikor kisiskolás voltam (még a múlt században, szó szerint), létezett a tiszta négy évszak. Volt igazi tavasz rügyező fákkal és virágokkal, hüvös-langyos időjárással, áprilisban sok esővel és bolondériával. Volt szép nyár maximum 25 fokos hőmérséklettel, kellemes napsütéssel, hideg vízű Balatonnal. Volt ősz, a sokféle meleg színével, indián nyárral, sulikezdéssel, gesztenyefigurákkal, levélpréseléssel. És volt tél is: havas, hideg, korcsolyázós és szánkózós, csúszkálós.
Nekem szeptember elsején kezdődik az ősz. Szeretem. A felhőivel, esőkabátjával, a kisgyerekeken a gumicsizmákkal, a pocsolyába taposással, a hideg reggelekkel, a melengető, jóleső napsugaraival, az októberre már sárga és bordó falevelektől színpompás parkjaival. Szeretem, hogy ilyenkor kicsit már lassul az élet, minden kicsit nyugodtabb, csendesebb. Imádom a kardigánt, jó, hogy felvehetem a térdnacit a hosszú szárú csizmával. Könnyebb az edzés is, hiszen legalább a kánikulával nem kell közben küzdeni. Ősszel új értelme lesz a fénynek és a melegnek. Könnyebb a fontosat nem kint, hanem bent keresni. Ősz: szeretlek!  :)
(fotó: facebook)


Fly Lady 5

1. Programfal és kilövőállás itt
2. Kosarak, kütyütárolás itt
3. Ruhás szekrény itt
4. Speiz itt

A cipőtároló is sorra került. Azzal kezdtem, hogy kegyetlenül kiraktam azt a lábbelit, amiben egy órát sem bírok ki. Mert nyom vagy tör, vagy két perc alatt tele vagyok vízhólyaggal és bőrkeményedéssel. Aztán tisztán visszatettem a saját dobozába azokat, amiknek megvan a doboza. Ha lenne nyomtatóm, lefotóznám a cipőket és a képet ráragasztanám a dobozra, úgy rögtön látható lenne, melyik hol is van. De mivel nincs sok lábbelim, nem olyan nagy kunszt megtalálani, amit éppen keresek. :) Előtte kép nincs, viszont az utána elkészült.
 

És ami tetszik:

inspiraciok.hu 
 
 

 


Tízórai és ebéd

Szigorúan a meglévők felhasználásával kell étkeznem, ami nem is olyan nagy katasztrófa, mert:


A tízóraim kicsit kompromisszumos, de nem vészes: sajt és abonett. A sajtot még a hugim gyerekeinek vettem múlt héten, de aztán a hétvégi látogatáskor elfelejtettem elvinni, így most nem hagyom kárba veszni :)

 
 
Az ebéd: cukkini röszti és párolt zöldség.
 

 
A röszti tegnap készült, fél óra alatt:
Egy közepes cukkinit megmostam, a magházat kikanalaztam, nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Adtam hozzá annyi lisztet, hogy összeálljon (fele CH csökkentett, fele sima liszt), 1 tojást, sót, borsot. Kanállal serpenyőbe tettem, lelapogattam, nagy lángon megsütöttem mindkét felén.

Reggeli

Felkelt ma is, és megint megelőztem az edzéssel :)
 


 
Reggeli: barack, natur joghurt, 1 szeletke kenyér.


Edzés

LMP: Pump and burn

Jesszus, hát ma reggel aztán tényleg semmi kedvem nem volt hozzá. De ugye ez nem kedv kérdése. Akarom azt a bícsbádit, így nincsenek kérdések és érzelmek azzal kapcsolatban, hogy megcsinálom-e az edzést. Nem voltam túl lelkes ma, és nem voltam vevő az edzőkre sem, de megcsináltam. Még jó, hogy viszonylag jó zenére megy a torna, a ritmus azért vitt magával. :)
 
A kar résznek csak a fele ment, komolyan, nem tudom, mi a franc látszik izomként a karomon, ha egy 5 perces gyakorlatsort sem bírok végigcsinálni 10 kilós súllyal...
 


Reggeles

Alvásnapló pipa.


hotdog.hu

08. 28., kedd
21.00 számítógép kikapcs, telefon beállítva, kikapcs, esti rutin, Valeriana relax, levendulatea, 22.00 alvás (valami zizegett a szobában, még éjjel felkeltem megnézni, semmit nem találtam).
08. 29., szerda
Ébredés 05.15-kor, órára, 2 szundikapcs után, fáradtan.
Délután eszement álmosság.
21.00 minden kikapcs, esti rutin, a Valerianat és a teát elfelejtettem, alig győztem kivárni, hogy mehessek aludni.
08. 30., csütörtök
Ébredés 05.00-kor, órára. Fáradtság: minimális.
21.00 minden kikapcs, esi rutin, no Valeriana, no tea, bedőltem negyed 10-kor az ágyba. Ha forró piszkavassal kergettek volna, akkor sem tudtam volna ébren maradni. Egy mesét sikerült félig csukott szemmel végigolvasni, sztem fél 10-kor már aludtam.
08. 31., péntek
Ébredés: 04.10-kor, magamtól. Vádligörcs. Fáradtság: kicsi.
21.00 minden kikapcs, esti rutin,no tabletta, no tea. 2 mese, fél 10 után alvás.
09. 01., szombat
Ébredés: 05.00-kor, órára. Fáradtság: minimális. J
21.05 minden kikapcs, no szerek, olvasás, 22.00 alvás.
09.02., vasárnap
Ébredés: 05.00-kor, órára. Fáradtság: minimális J
21.00 minden kikapcs, no szerek, esti rutin, olvasás, 22.00 alvás.
09.03., hétfő
Ébredés: 05.00 órára., elég nehezen. Fáradtság: 30 %.
21.00 minden kikapcs, no szerek, esti rutin, 2 lap olvasás, 22.00 alvás.
09.04. kedd
Ébredés: 05.00 órára., elég nehezen. Fáradtság: 30 %.
21.00 minden kikapcs, no szerek, esti rutin, 2 lap olvasás, 22.00 alvás.
09. 05. szerda
Ébredés 06.00-kor, órára, egész könnyen. Fáradtság: alig.
21.00 minden kikapcs, no szerek, esti rutin, 2 lap olvasás, 22.00 alvás.
09.06., csütörtök
Ébredés 06.00-kor, órára, egész könnyen. Fáradtság: alig.
21.00 minden kikapcs, no szerek, esti rutin, 2 lap olvasás, 22.00 alvás.
09.07., péntek
Ébredés 06.00-kor, órára, egész könnyen. Fáradtság: alig.
21.30 minden kikapcs, no szerek, esti rutin, 2 lap olvasás, 22.30 alvás. (Anyu itt.)
09.08., szombat
Ébredés: 05.30, órára. Fáradtság: van. J
22.00 alvás. (Maminál.)
09-09., vasárnap
Ébredés: 07.30, magamtól. Fáradtság: van. (tegnap egész napos vezetés, vendégség.)
21.00 minden kikapcs (már otthon), 22.00 alvás.
09. 10., hétfő
Ébredés: 05.00 órára, fáradtság minimális.
21.00 minden kikapcs, esti rutin, kis olvasás, 22.00 alvás.
09.11., kedd
Ébredés:5.00, órára, nehezen, de aztán csak kis fáradtság.
Este: szokásos.
09. 12, szerda
Ébredés: szokásos.
20.30: nem tudtam tovább fent maradni, kis olvasás, kb. 21.00 alvás.
09.13., csütörtök
Ébredés: 04.45, magamtól (eszement hülyeséget álmodtam, erre ébredtem fel). Az óraállítás nagyon be fog zavarni, eddig is mindig összekavarta az alvásomat. Erre jó volna valamit kitalálni…

 Szokásnapló pipa.

 

Tegnaphoz képest újabb 0.1 kg minusz.
A mérlegnek egyébként nem hiszek, de így, hogy a tükörképem és a centik is azt mutatják, hogy alakulok, már valósabbnak tűnik a kijelzőn kévő szám.
Ha csak havi 0.4 kilót sikerül leadnom, júniusra megvan az "álomsúly", és már idén 5-össel kezdődhet a kilók száma.
Épp tegnap gondolkodtam azon a megszáradt ruhák fregoliról leszedése közben, hogy hihetetlen, hogy csupán kalóriadeficittel és mozgással mennyire jól alakítható a test. Ráadásul nem éhezem, és nem megterhelő a mozgás sem. Hogy miért nem kaptam előbb észbe csak a kajálás terén is, miért zabáltam mindig degeszre megem és miért nem volt elég 1 kalács vagy 1-2 lekváros kenyér... Addig ettem, amíg volt, szó szerint rosszullétig. Amióta nem eszem túl magam, figyelek arra, hogy ne kenyérrel lakjak jól, rengeteg vizet iszom, teljesen beállt az emésztésem rendszeresre, sokkal szebb a hajam, a bőröm, jobban érzem magam, kevésbé vagyok fáradékony, és hát a tükörképem is kezd tetszeni, ami nagyon jót tesz a lelkemnek. Ha visszamehetnék az időben, nem sok dolgon változtatnék, de ha újra dönthetnék, az étkezés és a mozgás terén sokkal okosabb lennék. :)