2012. szeptember 6., csütörtök

Esti vegyes

Vacsorára egy szelet sajtot ettem egy szelet sonkával összetekerve. A kép sajna csak illusztráció :)
 
(culinaris.hu)
 
A fogyás egyik "átka", hogy az ember duplán belefér a ruháiba. Vannak, amelyek már elérik a vicces kategóriát. Így a délutánt rászántam, és kiszanáltam a szekrényemet.
 
(csaladhalo.hu)
 
Eltelt egy hónap, újra lefújtam a speizot molyok ellen. (Előzményekről pl. itt.)
 
Összeállítottam a heti menütervet. (Itt található.)
 
És annyira fáradt vagyok, hogy lassan elteszem magam holnapra. Max egy órával korábban fent leszek... :)

Következő heti menüterv

Siralmas, de szeptemberben az autóm eszik... "Súlyadó"... Így muszáj minimalizálnom, miközben szeretném tartani a minőségi étkezést. Vásárlás kilőve, meg kell oldanom az itthon lévő alapanyagokból. Ez nem panasz, csupán tény. De vallom, hogy lehetetlenség nincs, csak tehetetlenség :)
Biztos vagyok benne, hogy lesz változás a tervhez képest, de hát ez csak egy terv. :)
A hétvége durván utazós-vendégséges lesz, de már nem esem kétségbe. Fehérjeport, kenyeret viszek, és mivel családtagnál leszek, biztosan találok a hűtőben-speizban étrendbe illeszthető dologokat. :) Belehalni egyáltalán nem fogok, ha szombaton "hagyományos" kajából eszem keveset. Az ebédről csak annyit tudok, hogy rétes is lesz, azt meg kihagyom. :)

Előző heti menüterv itt.

 
09.07.,
P
09.08.,
Szo
utazós-vendégséges nap
09.09.,
V
utazós-vendégséges nap
09.10.,
H
09.12.,
K
09.13.,
Sze
09.14.,
Cs
09.15.,
P
R
100 g túró, joghurt, 200 g gyümölcs
itt
kukorica-pehely, tej
itt
 
2 lágy tojás, 1 kenyér, paradicsom
itt
kukorica-pehely, tej
itt
 
30 g zabkása, gyümölcs
itt
30 g zabkása, 30 g kukorica-pehely, tej
joghurt, gyümölcs, kenyér
tojás spenót-levéllel, 2 kenyér
T
sajt, répa
itt
 
-
itt
100 g zabkása
itt
30 g zabpehely, mazsola, joghurt
itt
100 g túró, alma
itt
sajt, alma
abonett szenyó
banán-turmix
E
zöldséges rizs
itt
ami lesz,
kb 400 kcal
itt
ami lesz, kb. 300 kcal
itt
maradék
itt 
spenót, tükör-tojás
itt
rizs, párolt zöldség
zöldséges pita, spenót
hal, rizs, brokkoli
U
abonett, sajt
itt
kornspitz, sonka, paprika
itt
 gyümölcs
itt
1 alma, 12 szem mandula
itt
saláta
répasaláta
mozzarella saláta
V
grill lazac
itt
-
krémtúró
itt
 
turmix
turmix
turmix

Uzsonna + tipp

Egy tányér karfiol levest ettem és két szeletke medvehagymás kenyérkét. Mire észbekaptam a fotózással, már a hasamban volt... :)

Kárpótlásként 12 uzsonnatipp, ami tízórainak is tuti:

(facebook/bodyrock)

Fly Lady 2

1. A programfal és a kilövőállás itt.


(avidekiotthon.hu)

Rengeteg kis kütyüt gyűjtöttem össze az évek során. Van a majdegyszerjóleszvalamire, az elteszemmertháthakell, a húeztmajdtélenelőveszem, és a többi. A legdurvább helyzet a vizes helyiségekben alakult ki. A wc-ben kilószámra állt és csúszkált össze-vissza az újságkupac, volt ott már minden. A fürdőben kegyetlen sok kicsi, nagy, közepes szemceruza, sosem használt masszázskesztyű, félig kifogyott kencék, lejárt rúzsok... Ott kedztem, hogy minden teli, még ki nem bontott dolgot lejárat szerint egy papírdobozba menekítettem egy üres szekrénybe. Mindent átnéztem, és kidobtam, ha lejárt a szavideje, vagy pl. a rúzsokat, amik már nem voltak jók, a beszáradt körömlakkokat... És elkezdtem elhasználni a kibontott dolgokat. Először azokat, amelyekben alig volt már valami. Elég gyorsan fogyatkozott a flakonok, üvegcsék száma, míg elértem oda, hogy ki lehetett bontani egy új dolgot. De még így is akadt szép számmal olyan, ami havonta csak egyszer kell, vagy amit jó lett volna egy helyen tartani.
A wc-ben 2 kosárral megoldottam a dolgot: találtam akciósan, nagyon jó áron szépet, jót, megfelelőt.
Az egyikben a wc papír tekercsek, a másikban az újságok kaptak helyet.
 
 
A fürdőszobában (szintén akciósan vásárolt) kis bambuszkosarakban tárolom a sminkes cuccokat, a nagyban a ritkábban használt, de nemárthakéznélvan holmikat.
 

És egy szuper ötlet: keresztanyámtól kaptam pár hete ezt a két izét. Hogy ez milyen jó lesz tárolásra. Először kételkedtem benne, aztán kipróbáltam és megkedveltem. Gyakorlatilag egy kisgyerek fejére illő sapkaszerűségnek látszó tárgy ez, kötött, ami kiváló mindenféle méretű dolog egy helyen, de rendszerben tartására. Csak vissza kell hajtani, és beletenni a holmikat. Azért nagyon praktikus, mert míg egy kosárnak adott a mérete, ez tágul, felveszi a benne tároltak alakját, és rengeteg dolog belefér. És mosható, ez sem utolsó szempont.
 

És amik tetszenek:
(bebu.hu)
 
 
(dekorella.hu)
 
undefined
(dekorella.hu)
 
undefined
(dekorella.hu)
 
(dekorella.hu)
 
(dekorella.hu)
 
(dekorella.hu)
 
(dekorella.hu)

Ebéd

Kevés maradék karfiol levest ettem, és 70 g főtt barnarizst salátával.

A saláta: vegyes sali, plusz egy kockára vágott kis zöldalma, egy kockára vágott szelet sajt és az egész meglocsolva egy mokkáskanál mézzel :)

Reggeli és tízórai



Reggeli: 60 g kukoricapehely, tej, alma.
Tízórai: (dobozolva-csomagolva): 1 pohár natur joghurt, 3 szem dió, 1 magvas buci.

Mai edzés itt.
Heti étkezési terv itt.

Mai edzés

Hú, szokásnapló is, alvásnapló is pipa. Kilóra évtizedek óta nem volna ennyi (tán nyolcadikas koromban), és hónapok óta semmi de semmi jojó, még 10 dekát sem híztam vissza egyszer sem. És most már én is látom, hogy alakul a sziluettem, edzés közben a lábamon határozottan kirajzolódnak az izomcsoportok ott, ahol eddig mindent eltakart a zsír. Azt hiszem, ha valaki tartja az étrendet és rendesen csinálja az edzést, a beachbodys edzésekkel kizárt, hogy ne menjen le róla a zsír, és elkerülhetetlen a kockásodó/kockás has :)
 

Les Mills Pump: Pump and burn & Abs

 

 
Nem volt semmi gond, a bal térdemre nagyon kell figyelnem, de amúgy is mindig figyelmeztetnek az edzők a helyes testtartásra, bemutatják a rosszat is. A Pump and burn has részénél most 5 kilós súllyal tornáztam. Nekem ott nem plusz terhelés a tárcsa, hanem inkább segítség, könnyebb tárcsával a kézben nyújtogatni a lábaimat háton fekve :)