2012. augusztus 26., vasárnap

A heti menütervhez: Cukkini röszti

Ma este találtam ezt a receptet és képet a FB-on, de felteszem ide most, hátha valaki már holnap megcsinálja. Ugyanis eddig nem voltam éhes, de most, hogy ezt megláttam!!! Ráadásul kaptam házi cukkinit, háát, jó esélye van, hogy én is elkészítem :)

 
A cukkinit le kell reszelni nagy lyukú reszelőn, ha túl vizes, azt leitatni róla. Hozzáadni sót, borsot, szerecsendiót, 1-2 gerezd préselt fokhagymát, 2 tojást, 3 evőkanál lisztet (az eredeti recept Natur Cookta lisztet ír, én ezt nem ismerem), összekeverni, felhevített olajon (eredetiben kókuszolaj) mindkét oldalán 2-3 percig sütni. Szerintem én sárgarépát is reszelek hozzá, a normál fasírtba is szoktam tenni :)
 


Már tudom...

Már tudom, hogy
  • nem működik, hogy csak edzek és nem tartom a kaját, ha nem mérem le az adagom, elszállok, mint a győzelmi zászló

  • nem működik, hogy csak az étkezésre figyelek, de nem edzek

  • nem működik, hogy csak akarom és nem teszek semmit
  • nem működik, hogy "nem tudom még, mit eszem, majd odafelé veszek valamit", mert ebből jön az, hogy a boltban már olyan éhes vagyok, hogy szinte bármit fel tudnék falni, és akkor már miért ne fornetti vagy más liszetes-lukros finomság legyen

  • nem működik, hogy "én edzek minden nap", de nincs intenzitás, nem adok bele mindent- ha edzegetek, akkor csak alakulgatok

  • nincs "majd", hanem csak "MOST" van
  • lassan kell enni, mert az agy csak kb 20 perc múlva kap jelet arról, hogy a gyomor már tele van, érdemes az adag megevése után kivárni azt a 20 percet; nekem sokszor a szemem éhesebb mint a testem

  • hiába tervezem el, hogy minden kaját és edzést betartva minden héten fogyok 1 kilót és így a hónap végére 4 kilóval kevesebb leszek, mert az emésztés nem egyenletes, az sem mindegy, mennyi a folyadékbevitel, van, hogy 2.5 litert iszom, van, hogy 5 litert, van, hogy gyorsabb a fogyás (mint most 1 hét alatt 1.2 kiló), de van, hogy 10 dkg csak egy héten 

  •  ha zsírból akarok fogyni, ahhoz kalóriadeficitben kell étkeznem és mellé mozogni, sokat vagy/és intenzíven, hogy minél több kalóriát égessek; és ez nem 2 napos folyamat. Nálam bevált a kalóriadeficit és a napi minimum 60 perc változatos, testet összezavaró (köszi Eszter! - a szerk.)  mozgás, így tudok csak fogyni zsírból


  •  a zsírégető csodaszerek még egy boszinak sem hatnak, ha mellette nincs helyes étrend és kemény edzés. Gondolkodtam én is zsírégető szedésén, de amíg csökken a súlyom, akár csak heti 10 dekával is, nem avatkozom be a természetes emésztésembe.
          (Átverésekről itt írtam bővebben.)

  •  az izmaimhoz ragaszkodom, így nincs gyümölcskúra, meg CH megvonásos kúra, meg léböjtkúra (...), mert azokkal izmot vesztenék, márpedig az izom használja a bevitt energiák nagy részét, és ha leépítem, csak zsírosodom utána.
A titok tehát: EGYÉL KIEGYENSÚLYOZOTTAN, MOZOGJ, PIHENJ. A titok mindenkié, csak használni kell. MOST!

Fontos, hogy

"Ne törődj vele, mi történik körülötted, csak magadra figyelj. Ha egyensúlyba kerülsz, minden dolog fokozatosan alkalmazkodni kezd az életedhez, és a változások, amelyeket kértél, bekövetkeznek."
(Kryon)


undefined

Uzsonna

Borsóleves volt az uzsi, a tésztát kivettem belőle :)

Ami fontos





Szülinapi ebéd :)


Anyu nagyon kitett magáért a szülinapi ebéddel: gombás zöldséges rizs, baconben sült sajtos csirkemell.
 
ÉÉÉÉS...
 
 
Cukormentes tejfölös süti és torta! Sőt csinált nekem cukimentes tejszínt is, na ezt nem ettem sztem 3 éve biztosan :)
 

És cukormentes kóla is volt (zéró), mert imádom a kólát.
Egy szavam nem lehet a hozzáállásukra, itt is köszönöm, anyu!


Tízórai

Pur natur: szilva. :)

Reggeli

Napok óta vártam, hogy végre ez legyen a reggeli (40 g gabonapehely, tej), annyira imádom, és elég régen ettem már. Hát eljött ez a nap is, és minden egyes falatot szép lassan, kiélvezve az ízét, ettem.
 
Már reggeli előtt ittam 4 pohárnyi vizet, most jött a fahéjas tea és a pohár víz.

Mai edzés- amolyan belevaló szülinapos :)


Gumiköteles edzés 6. nap:
  • váll
  • kar
  • mell
  • hát
  • has.
Hinnye, ez durva volt. Az oldalsó váll, elülső váll... Hát, boszi létemre mondhatom: megihattam volna valami jóféle varázsitalt a mai edzés előtt is, mert van még mit fejlődnöm. Böcsülettel végigcsináltam, de emlegettem (a saját) anyukámat közben jobbra-balra-ordenáré-irdatlan-de-főleg-rendszeressssen! A hasizom ma is jó ment. És szülinapom alkalmából hozzátettem még a gumiköteles derék edzést, mert imádom, és a végére egy 7 perces Freemasons taposást, mert szeretem, és mert jólesett, mint mindig. Már most nagyon meleg volt, jó, hogy nem hagytam a dolgot estére :)

Belső csend

-Születésnapomra-

"CSAK MA LÉGY BOLDOG

1. Csak ma boldog leszek. Hiszem, hogy Lincolnnak igaza volt: “a legtöbb ember olyan boldog, amennyire elhatározza magát, hogy az legyen”. A boldogság belülről jön, nem külsőségektől függ.

(galoppgirl05.blogspot.com)

2. Csak ma megpróbálok alkalmazkodni az adott helyzethez, és nem vágyaimhoz igazítani mindent. Úgy veszem családomat, üzleti ügyeimet és szerencsémet, ahogy jön, és én alkalmazkodok hozzájuk.

(hajnalvaro.blogspot.com)

 3. Csak ma törődni fogok testemmel. Megdolgoztatom, vigyázok rá, táplálom, nem élek vele vissza, és nem hanyagolom el, hogy tökéletesen engedelmeskedjen parancsaimnak.

(love4ever.blogol.hu)

4.Csak ma megpróbálom csiszolni az elmémet. Tanulok valami hasznosat. Nem leszek szellemileg tunya. Olvasok valamit, ami erőfeszítést, gondolkodást és figyelmet kíván.

(magyarero.hu)

5. Csak ma edzeni fogom a lelkemet háromféle módon; jót teszek valakivel és titokban tartom. Megcsinálok két dolgot, amihez nincs igazán kedvem, ahogy William James mondja, csak az edzés kedvéért.
 
(thisisthelife.mindenkilapja.hu)

6. Csak ma kedves leszek. Olyan jól fogok kinézni, ahogyan csak tudok, csinosan öltözködöm, halkan szólok, udvariasan viselkedem, bőkezű leszek a dicséretekkel, senkit sem bírálok, nem találok hibát semmiben, és nem próbálok meg senkit sem megrendszabályozni vagy megjavítani.

(blogleany.blogspot.com)

7. Csak ma megpróbálok csak a mai napnak élni, nem akarom életem minden gondját egyszerre megoldani. Tizenkét órán keresztül képes vagyok megtenni olyan dolgokat, amelyeken egy életen át képtelen lennék.





(angelvictory.extra.hu)



8. Csak ma programot készítek. Leírom, mit akarok csinálni minden egyes órában. Lehet, hogy nem tartom be, de meglesz. Ez megszabadít két nyűgtől. A sietségtől és a bizonytalanságtól.



9. Csak ma szakítok magamnak egy fél órát, és pihenni fogok. Ebben a fél órában néha Istenre fogok gondolni, hogy egy kicsit távlatokban is gondolkodjak.


(cotcot.hu)

10. Csak ma nem fogok félni, főleg attól nem, hogy boldog legyek, hogy élvezni tudjam a szépet, hogy szeressek és higgyem, hogy akiket szeretek viszont szeretnek.

 
( Dale Carnegie)