2012. augusztus 14., kedd

Amiért hálás vagyok (2)



Hálás vagyok, mert:
  • hihetetlenül jól sikerült az elmúlt hét edzés- és kajaügyileg, a ma reggeli eredmények nagy lökést adtak a továbbiakhoz,
  • voltam éves fogászati szűrővizsgálaton, és egy régebbi ínysérülés miatt még most is fennálló gyulladáson kívül minden rendben,
  • istenit reggeliztem, istenit (és jó borsosra sikerültet) ebédeltem és még finomabbat vacsoráztam,
  • létezik a Teambeachbody. :)

Napi bölcs

Vacsora

Hmmm! Ettetek már finomat, édeset, csupa fehérjét vacsorára? Ha nem, ezt ki kell próbálnotok!

Sült túró



125 g túrót összekevertem 1 tojásfehérjével, fél adag vaníliás fehérjeporral, csepp édesítővel. Nem tom, hány wattos a mikróm, 7 percig sütöttem. Isssteni!!! :)

Ezt a receptet Zelenij Lindától tanultam. Itt találhatod az oldalt és az eredeti receptet: http://www.zelenij.hu/201204/gyorsan-finomat-sult-turo-2610.

Ráadás edzés :)

Insanity/ Cardio abs


Egy kedves ismerősöm rábeszélt erre a 15 perces kis extra hasazásra. Az utolsó 5 perc már nehéz volt (na ja, egy dupla edzés után főleg), de jólesett!! :)))


(extremely-fit.com)

Mai edzés

Asylum 15/ Speed & agility és 16/ Vertical plyo egyben


45+40 perc.
Nyom a szívem.
Kiszakad a tüdőm.
Izzanak a térdizületeim.
A hajam olyan vizes lett, mintha most másztam volna ki sellőként a dunai habokból.

(2012. júli 18.)

De muszáj volt megcsinálni, mert jók az eredmények, mert kíváncsi vagyok a végére, mert szeretem ezeket az edzéseket, mert jó érzés legyőzni önmagamat.


No és ezért is:

Edzés előtti önmotiváció

Ma nem kell különösebben motiválnom magam arra, hogy megcsináljam a dupla edzést. Az egy hetes eredmények (lilára kattolva olvasható) akkora lökést adtak, hogy azt el sem tudom mondani. Szinte vígan ettem a délutáni salátát is uzsonnára, mert látom, hogy van értelme. Soha ennyit nem változtam egy hét alatt! Pedig csinálom egy ideje. Indulhat is a mai napra rendelt szent edzésevangélium!


Napi bjúti

Miközben olvadt ki a hal az ebédhez és főtt a párolt zöldségnek való, végeztem egy gyors lábápolást. Hiszen ez az a testrészem, ami 36 éve napi használatban van, terhelés alatt, télen vastag zokni-cipő, nyáron mezitláb és papucs kombinációban.


Nem csináltam most nagy faxnit idő hiányában, kiültem a teraszra, és szódabikarbóna+ecet+víz keverékében áztattam kicsit őket. Aztán megreszeltem a bőrkeményedéseket (a flipflop egész nyáron azért odatesz), megtisztítottam a körmeimet, a körömágyat, és már mentem is a konyhába befejezni az ebédet.


Este, tusi után jó vastagon bekenem és bemasszírozom majd vazelinnel, zoknit húzok rá (nyitott ablaknál alszom, a lábam mindig fázik), és reggelre friss, üde, babapopsi puhaságú lesz a lábamon a bőr.



Uzsonna

Tonhal saláta



Salátaágyra tettem fél doboz (nem olajos!) tonhalat. Meglöttyintettem egy kis fehér borecettel, egy kis balzsamecettel, egy kis olivaolajjal, sóztam, borsoztam, megettem :) Olivabogyót képzeltem még hozzá :)

Csak úgy: Így is motiválhatod magad 6

Csak úgy... 1 itt
Csak úgy... 2 itt
Csak úgy... 3 itt
Csak úgy... 4 itt
Csak úgy... 5 itt


Tagja vagyok "tornázós csoportnak" a facebookon. Olyan csoport ez, ahol sokan vagyunk, sokféle edzést csinálunk, de legtöbben a teambeachbodys edzésekkel kezdtük, vagy épp abból csináljuk valamelyiket. Sokan vagyunk, sokfélék, de maximálisan tiszteletben tartjuk a másik étkezését, tornáját. És ami a legfontosabb: olyan közösség ez, ahol azért vagyunk, hogy segítsük egymást, tanácsokat kérjünk és kapjunk. És ez nagyon fontos. Sokszor segítünk egymásnak átlendülni a holtponton, tovább csinálni, keményebben nyomni, hihetetlen motiváló, hogy hétköznapi emberek, dolgozó nők, otthon lévő anyukák is meg tudják csinálni, be tudják osztani az idejüket, energiájukat. Több példaképem is van a csopiban.

Kereshetsz a neten ilyen csoportot, sok van, és sokat segíthet. A kezdésnél is, a programod közepénél is, és ha már elérted a célod (te mázlista!), akkor is. Mert a család nem mindig támogató közeg, ha az ember elkezd figyelni az étkezésre és ha elkezd edzeni. Segít ebben a "harcban", ha az ember meg tudja beszélni valakivel a kajaügyeket, tanácsot tud kérni az edzés terén.

Akkor hát: csoportra fel! :)

Ebéd

Ebédek- gyűjtemény itt.
Heti menüm itt.

 

Sült hal, párolt zöldség





A halat kivettem a fagyasztóból, forró vízben kiolvasztottam, papírtörlővel alaposan leitattam róla a vizet, fűszereztem (só, bors, fokhagyma) és egy csepp forró olivaolajon nagy lángon mindkét oldalát (kb 5-5 percig) megsütöttem.
Megpucoltam és feldaraboltam egy kis fej hagymát, egy sárgarépát, egy krumplit, egy szelet káposztát, fedő alatt megpároltam.



Tízórai

175 g túró, amihez nem tudtam jogit tenni, mivel nincs itthon, így öntöttem hozzá egy kis tejet, tettem hozzá fél adag vanília ízű fehérjeport, és összeturmixoltam.


Ja, a kiwi? Na, azt most megeszem a maradék túrócskával :)

Reggel és reggeli

Reggel


Reggeli


80 g kukoricapehely, tej

(Eheti menü: itt olvasható.)

Heti menüterv (Asylum 1. hét)

Asylum 3. kör első heti menüje

(Múlt heti menüm)

Asylum 3. kör második heti menüje (eheti menüm) itt olvashatod.

Asylum étrendről itt írtam bővebben.



H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
Reggeli

Friss sajt, bogyós gyümölcs

Banános-magvas zabkása
Kornspitz, paprika, kiwi
Gabonapehely, tej, 1 sajtkrémes buci
Frittata
Narancsos-diós zabkása
Tk kenyér, zöldség, felvágott
Tízórai

Dinnye

Pufirizs, sonka, zöldség
Banánturmix
Túró, kiwi
Körtés zabkása
Energiaszelet, alma
Túrós palacsinta
Ebéd

Tükörtojás, saláta, dinnye

Currys csirkegolyó, saláta
Zöldségleves, cukkinis rizs
Zöldségleve, sült hal, párolt zöldség
Tonhalas wrap
Borsó leves, pörkölt, saláta
Pörkölt, saláta
Uzsonna

Dinnye

Ágyas pároltka
Tomate mozzarella
Pikáns gombasaláta
Alma
Paradicsom saláta
Párolt saláta
Vacsora

-

Tojás saláta
Friss sajt salátaágyon
Fahéjas túró
Friss sajt
Friss sajt, zöldség
Körözött paprikában
6. étkezés

-

Fehérje turmix
Fehérje turmix
Fehérje turmix

fehérje turmix
Fehérje turmix
Fehérje turmix


Eredmények (Asylum 3. kör, 1. hét)

Augusztus 9-én reggel írtam a szokásnaplóról (lilára kattintva itt található), a vezetéséről itt, és itt is.

Ami pedig ma reggel történt, az számomra hihetetlen, még akkor is, ha a mérleget nem tartom a legjobb motiváló eszköznek.


Ugye szokáskialakítás, szokásnapló (nekem fejben), reggel mérlegre pattanás: megvolt. Jövök be a szobába, hogy beírjam a kis táblázatomba az eredményt. Beírom, megnézem az első nap mérését: á, ez a mostani mérés képtelenség! Visszamegyek a fürdőbe, ráállok újra a mérlegre: ez márpedig annyi. Beírtam a táblicsekbe, és még most is elképedve emésztgetem az eredményt, a centizését is. Jó, nem csigázlak tovább: íme az egy hetes eredmények:

Asylum 3. kör
Edzés: napi 2.
Étkezés: Asylum étrend

Súly
-1.2 kg
Mell alatt
-1 cm
Bal kar
nincs változás
Jobb kar
nincs változás
Derék
-3 cm
Csípő
-1 cm
Bal comb
-1.5 cm
Jobb comb
-1.5 cm
Bal vádli
nincs változás
Jobb vádli
nincs változás
Nyak
nincs változás
Bal combtő
-2 cm
Jobb combtő
-2 cm

Tehát pozitív értelemben lepődtem meg az eredményeken, mert habár már pár napja látszott, hogy mérhető a változás, egy hét alatt ekkora sikerre nem számítottam. És ezek a félidő eredményei. Úgyhogy hajrá edzés, hajrá délutáni saláta!!! :)