2012. augusztus 10., péntek

Zárszó

  1. A mai peches napot ezennel lezártnak tekintem. Múlt elfeledve, tapasztalataiból tanulva.
  2. Holnapra meglepetéssel készül nekem Shaun: Game day ÉS Back to core... Na de emberére akadt!
  3. Holnapra én is meglepetéssel készülök Shaunnak. Boszorkányos ravaszsággal átverem. Csak les majd! ;-)
undefined
(pecs.olx.hu)

Napi esti

Risztov Éva és édesanyja.

Szerintünk a nap képe. Risztov Éva, és az Édesanyja. Minden gratulációt megérdemelnek.
(facebook)

Ha valakitől lehet kitartást tanulni...

Napi bölcs

Szakmát váltok!!!

Jelentem: a probléma megoldva... !!! :)))

Nem, nem így csináltam...



És nem is így.



És erre sem volt szükség:

undefined.

Jó negyed óra (bocs) kurkászás és egy teljes flakon hypo, kis idejű áztatás megoldotta a dolgot.

Ijesztő volt. Remélem, a dolog nem csak időleges...

Ilyen egyszerűen nincs...

Igen. Igen, vannak ilyen napok. Peeersze!
  • Nem tudtam rendesen kajálni.
  • Egy vödör ráesett a nagy lábujjam körömágyára még reggel. Ááá, nem fáj!
  • Történt ez-az.
  • Kőkemény volt az edzés, hulla vagyok. (Ez mondjuk nem baj.)
  • Át kellett szerveznem a hétvégémet.
  • Tetvesedik a paprika a baldachinos kiskertemben.
  • Megint tele lettem allergiakiütéssel.
  • Legyűrtem az uzsira az almát, de ott már volt hiszti.
  • Nagy dacosan (gondolatban párszor orron boxolva Shaun T-t) fehérje volt a vacsi.
  • És most?????
undefined
(lol.hu)

Nem, dehogy árvíz!
ELDUGULT A WC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

undefined

(Ha viccesnek tartod is, nevess egy hatalmasat, aztán adj léccci tippet, mi a -szó szerint- sz&rt csináljak!!!)

Dacos vacsora

Jó. Legyen igaza Shaunnak.
undefined
(estihirlap.hu)

Fél 7-fél 8 között vacsora.

undefined
(mommo.hu)

Fehérje.

undefined
(eskuvohegereka.blog.hu)

Megeszek egy friss sajtot.


(enegy.blogter.hu)

Hisztis uzsonna

Öt napja megy az Asylum 3. kör a diétájával együtt. Ma amúgy is hüle napom van kajaügyileg (is), de ez már...  Mert hogy az Asylum étrendben az uzsonna saláta. Szeretem én a salit, de így folyamatosan kicsit uncsi. Ma meg délelőtt kiderült, hogy utazom (vagy még ma, vagy holnap), és nem akarok kibontani már semmit, nehogy tönkremenjen, amire hazaérek, és annyira éhes sem vagyok, blabla... No, tutira nem így fogok kajálni, ha letudom a 3. kör "menekültügyit", de igenis ki akarom próbálni, hogy hat együtt az edzéssel. Ami biztos: rendesen felturbózza az emésztést ;-) Tán épp a saláta??

Mindegy. Ettem egy almát. Azzal talán túl nagy bakot nem lövök :)


Mai edzés

Asylum 3. kör:  9 / Vertcal plyo és 10 / Relief




A Vertical plyo volt már a 3. körben, mumus. Mert talán a leggyengébb láncszem kell hozzá a legjobban: a lábak és a törzs.

Van egy mondás azt hiszem az Insanitynél, hogy "A te edzésed az én bemelegítésem". Hát ez totálisan igaz. A bemelegítés végére hulla fáradt lettem. A nyújtás után nehezen indultam, de aztán belejöttem. Igaz, hogy a végén szó szerint alig tudtam lábon maradni, és most is remeg mindenem, de megvan, megcsináltam.

A nyújtást nem szeretem, de kell. A Relief egyébként nagyon jólesett.


Ahhoz képest, hogy milyen sz&r napom van, legalább a holnapit nem tetézem előre azzal, hogy lelkiismeret-furdalásom legyen a mai edzés miatt. Nem lesz, mert megcsináltam!!

Komment nélkül

Minden okkal történik. Ki akartam kapcsolnia  gépet, de még egyszer rápillantottam a Fb-ra. Ezt láttam:



És már kezdem is az edzést!

Ebédek - gyűjtemény

Reggelik- linkgyűjtemény itt.
Tízóraik- linkgyűjtemény itt.
Ebédek: linkgyűjtemény a képek alatt.

undefined









  1. Spenót
  2. Vendégségben
  3. Vendégségben
  4. Tripla gyümölcsös
  5. Hamis lecsó
  6. Sáfrányos sült rizs
  7. Indiai fűszeres csirke
  8. Sült túró
  9. Leves, hal
  10. Cukkinis rizs
  11. Currys csirkegolyó
  12. Egyszerű
  13. Sült hal
  14. Hamis bundáskenyér
  15. Indiai tészta

Ebéd

Tonhalas wrap


Most jövök a tengerről, fogtam egy kisebb tonhalat, abból lesz ma az ebéd. Na, ezért jó boszinak lenni! :)


Fogtam egy wrap lapot, tettem rá vegyes salit, mozzarella falatokat, és tonhal konzervet (nem olajosat!!!). Kész.


Tízórai (Ebéd?)

Most mindenki láthatja, hogy a Boszorkánykonyha egy totálisan hétköznapi, egyszerű, halandó boszicsaj mindennapi kis bejegyzéseit tartalmazza. A szürke kis hétköznapok apró történéseit írom le, ami bárkivel megesik. A kisebb-nagyobb harcok, csatározások színhelye ez a blog önmagammal, a kilóimmal, a testzsírommal. A mai is egy ilyen, a szürkénél kicsit sötétebb árnyalatú nap, amikor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretném vagy terveztem. Van ilyen. Tudom, hogy nem kell kétségbeesnem, mert lesz jobb.

Az egyik nagy célom ugye, hogy csökkentsem a testzsírszázalékomat és formás, feszes izomzatom legyen. Ehhez elengedhetetlen, hogy jól táplálkozzak. De ma nem megy. Nincs étvágyam. A reggelimet végülis nem tudtam megenni, de jött G. és befalta, legalább nem ment kárba.
A tízóraim 30 g zabkása gyümölccsel, azt most ettem meg ebédre, de tuszkolós volt rendesen, pedig amúgy imádom, és a mennyiség se volt sok.

Igyekszem. De tökéletes nem vagyok. Egyáltalán nem. Nem fogok elkeseredni, mert tényleg a lent után fent jön, tapasztalatból tudom, hogy vannak ilyen napok, de mindig elmúlnak. És azt is tudom, hogy nem ez az egyetlen nap, ami befolyásolja a diétát, az edzést vagy az utat a célom felé.

Tehát: tízórai délben:

Körtés zabkása


30 g apró szemű zabpelyhet kétszeres mennyiségű vízben 2 perc alatt a mikróban megfőztem. Adtam hozzá egy adag vanília ízű fehérjeport, egy csepp folyékony édesítőszert, és fél körtét vágtam rá. Pluszban ment a pohár víz és a csésze teát is igyekszem legyűrni hozzá.

Mai motivációm

Jól aludtam, de fáradtan ébredtem. A reggeli nem ízlett, pedig friss volt és guszta, de nincs étvágyam. Még mindig van belőle, pedig hamarosan tízórai. Van 1-2 dolog az életemben, amire gyors megoldást kell találnom. Hívott a tesóm, hogy holnap utazzak el anyuékhoz, ott találkozhatnánk. (Mondjuk ez jó.) Ráejtettem egy vödröt a bal nagy lábujjamra, az éle pontosan a körömágyat találta el. Már dagad, biztosan szép kék lesz (legalább nem kell körmöt festeni). És sajog. Jó lesz, ha menni tudok rendesen, nemám edzeni! Ráadásul ma Vertical plyo jön, ott aztán szükségem van a lábakra...

VISZONT!

Néztem a szekrényt, mit is húzzak fel ma. Nem volt egyszerű, mert a legtöbb göncöm a vasalás szent hegyét gyarapítja, ami nálam olyan, mint az indiaiaknak a tehén: sérthetetlen, tehát nem nyúlok hozzá. Szóval kerestem valami felsőt, és a kezembe akadt egy, ami 1.5 éves, és eddig nem hordtam, mert a derekamon kitüremkedtek az úszógumik. Felpróbáltam. És nagyon meglepődtem: nem nyomják ki a kapaszkodóim a felsőt!! Bal oldalon egyáltalán, jobb oldalon csak kicsit. Hordható a cucc!! Juppi!!! Szerintetek ezek után kérdés, hogy meglesz-e ma az edzés? :)))


Csak úgy: Így is motiválhatod magad 5

(Eddigi Csak úgy:Így is motiválhatod magad bejegyzések itt.)

Igen, volt már szó róla, de ma megint csak ez jutott eszembe. Mert azok, akik nem ismertek 79 kilós tenyeres-talpas asszonyságként, egyszerűen nem hiszik el, hogy olyan is voltam, fogalmuk nincs, mekkora és mennyi munka van ebben a mostani állapotban/kinézetben. Márpedig abból az időből alig akad 1-2 kép rólam. Készítsd el ma, milyen vagy ma, hogy aztán meglegyen. Akár csak magadnak is. Hogy később láthasd, mennyit fogytál/híztál/izmososdtál, kinek mi a célja.
Készítettem "előtte" fotót. A legelején még nem, mert egyszerűen olyan rosszul éreztem magam a bőrömben kövéren, hogy utáltam, ha viszontláttam magam egy fotón. Mert ekkor még nem tanultam meg, hogy az is én voltam, el kellett volna fogadnom magam, miközben dolgoztam az ügyön. Két év után idén történt meg először, hogy mertem egy program előtt fotót készíteni magamról. És milyen jól tettem! Nagyszerű összehasonlítási alap a későbbiekre, és óriási motiváló tényező!!! Mások előtte-utána fotóit is imádom nézegetni, és hatalmas lökést tud adni, ha épp leeresztenék, de amikor látom a saját hasamat, a saját karomat, hogy te jó ég, ezt ÉN csináltam, hogy TÉNYLEG meg lehet csinálni, na, az akkora energiát ad, hogy hihetetlen.

Most sem vagyok "tökéletes", messze még a cél, de már tudom: most ilyen vagyok, így nézek ki: egy fantasztikus csajszi, aki képes megcsinálni, amit megálmodott. Félúton járok, de már látom, hiszem, tudom, hogy egyszer átszakítom a célszalagot!




Reggeli

(Eddigi reggelik linkgyűjteménye itt található.)

Frittata





Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 2-5 tojásfehérje
  • 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 kis vöröshagyma apróra vágva
  • 1 nagy marék aprított cukkini
  • 1 nagy marék aprított sárgarépa
Elkészítés:
  • Minden hozzávalót összekeverni.
  • Lehet fűszerezni.
  • Sütőben magas hőmérsékleten megsütni.
Mivel amúgy is meleg van, nem használom a sütőt, hanem serpenyőben készítem. Nem olyan szép, de az íze ugyanaz.

Ébresztő gondolatok (mérés)

Szokásnapló (itt) (fejben): mérés:


Mérleg:



 

Reggel, felkelés és mosdó után megy a mérés. Rápattantam ma is, oké. És csak úgy, kíváncsiságból lemértem Luluval (konyhai g-ra pontos mérlegem) a hálórucimat: 118 g. Most enélkül pattantam mérlegre: ugyanannyit mutatott mint előtte. Eddig is tudtam, hogy a fürdőszobamérleg nem pontos, hiába mér testzsírt, víztartalmat, izomarányt (...), eddig is szoktam rajta nevetni, de ez a mai dolog igazán... Nevetséges, na.


Centi:



 

Ez a mérés is gyorsan megy (értelme nincs naponta, de ha már szokást igyekszem kialakítani, nem akarok X-et). Kétszer mértem: pontosan megegyezett mindkét érték: akad változás ;-) Pedig igazándiból a zsírmennyiség változása érdekel (amit ugye nem mutat a centi konkrétan), és hogy a combom hogy alakul. Erre tökéketes mérce a rövidnacim, és a tükörképem.