2012. november 27., kedd

Recept: Borsófőzelék

 
Fél fej vöröshagymát egy csepp oliva olajon megpároltam. Közben egy doboz konzerv borsó 2/3-át összeturmixoltam. Amikor a hagyma (amit kissé megsóztam) elkészült, ráöntöttem a mixelt borsópürét, majd hozzáadtam az 1/3-ot is a dobozból (a levét előzőleg leöntöttem). Kis vizet öntöttem rá, de még sűrű maradt. Csöpp ételízesítővel megszórtam, kész.
 
A fasírt hagyományos, anyuéktól hoztam, hétvégi maradék (és így igazán jól lehet spórolni). Mamai sütőben sütötte ki, így nem tocsog az olajtól :)
 
395 kcal, 26 g F, 21 g CH, 3 g zsír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése