2012. október 28., vasárnap

Recept: Túrós arilepény


Számomra az arilepény már fogalom. Sőt a család is kezdi beépíteni a szókincsébe :) Zab, víz, tojás kell csak hozzá, pillanatok alatt kész, nagyon finom, sósan és édesen is ehető, bármilyen töltelékkel tölthető, ha az ember véletlenül elszúrja, akkor összetörve tovább sütve császármorzsa lesz belőle :)
 
Egy adaghoz:
  •  4 evőkanál (40 g) apró szemű zabpehely,
  • annyi víz, hogy ellepje,
  • ha a töltelék sós, akkor pici só,
  • 1 tojás,
  • a töltelék jelen esetben 100 g túró, 50 g natur joghurt, 3 teáskanál saját, cukormentes szilvalekvár.
Készítés:
  •  A zabot beáztatom 20-30 percre annyi vízbe, amennyi ellepi.
  • Hozzákeverek egy tojást.
  • Forró serpenyőben megsütöm. (Ugyanúgy, mint a hagyományos palacsintát.)
  • Megtöltöm, megeszem. :)
383 kcal, 22 g F, 57 g CH, 7 g zsír
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése