2012. szeptember 12., szerda

Döntés és két fül módszer


Évek óta "máshogy" eszem. Nincs finomliszt, nincs cukor. Ez már tényleg jó 3 éve így van.


 
Nem rántom be a leveseket és nincs bennük tészta.
Megtanultam megenni a pörköltet, a tojást, a káposztás ételeket kenyér nélkül. A halászléhez nagyon hiányzik, de azt ritkán is eszem (sajnos).
Igyekszem a lehető legtöbb zöldséget enni.
Nagyon figyelek arra, hogy lassan felszívódó szénhidrátot egyek, ha már eszem.
Rengeteg vizet, teát iszom.
Már nincs olyan ember a környezetemben (család, munkahely, barátok), aki erre ne figyelt volna fel. Sőt: sokan úgy tesznek, mintha nem is érdekelné őket a dolog, de azért "lecsekkolják", milyen kaja van nálam. Ez sztem totál vicces :)
Régebben nagyon zavart, hogy mindenki azt leste, tényleg nem eszem-e cukrot. Vagy amikor figyelgettek, hogy eszem-e "hagyományos" kaját. Szinte még egy kis félsz is volt bennem, hogy nehogy véletlenül egyek valami lizsteset-cukrosat, mert tutira észreveszik, aztán oda a "jóhírem" ;-) Mára bőven elértem oda, hogy nem követek egyetlen konkrét étrendet/trendet/kúrát sem, egyre inkább kezdem tudni, mi az, amivel jól működik a testem, és egyre inkább sikerül majd összeállítanom azt az élet-módot, amit lehet követni, amíg csak élek. Sok kérdőjeles dolog van még az étrendemben, de ha valami jó, azt fogom enni, mondjon róla bárki bármit, amitől nem működök, azt kihagyom. Egyelőre semmi okom panaszra, a ma reggeli eredmények is szuperek. :)
Én anno hoztam egy döntést: megkeresem azt, ami egy életen át kivitelezhető az étkezésben. Ma már annyira nem zavar, ki mit mond erről, hogy a blogon is merem vezetni, nyilvánosság előtt. Én sem szólok bele abba, más hogyan él, hogyan/mikor/mit/mennyit eszik, így elvárom, hogy az én dolgomba se szóljanak bele (bár az építő jellegű kritikát szeretem :)) És ha mégis belekotyog valaki (általában úszógumis, túlsúlyos felnőttek szoktak ;-)), akkor meg megmutatom magamnak, mire nőtt a két fülem: egyiken bemegy, a másikon kimegy a hüleség. Mert nekem már minden mérhető értékem a normál tartományba esik, sőt a tükörképem is egyre jobb barátom, míg a kritizálók és jólmegmondók és a mindenhezértő mindenttudók... De ez legyen az ő bajuk :)

4 megjegyzés:

  1. Szia Timi! Ne haragudj, nem ide tartozik de milyen majonézt és ketchupot szoktál fogyasztani! Néha látom az abonetteden :) Köszike

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Majonéz szörnyen ritkán, ami van, az light. A ketchupom még a gyerekeknek vettem, amikor itt nyaraltak, az sima tesco márkás. Van benne cukor, de amennyit eszem (látod a képeken), attól nem lesz inzulinrezisztanciám :)

      Törlés
    2. Köszike! Mert én is ettem most ebédhez keveset, updateset és kíváncsi voltam rá hogy a sima Heinz-hez képest mennyivel kevesebb benne a cukor, szénhidrát, és elrettentem mikor megláttam hogy több benne! Nem is értem, most kicsit összezavarodtam!

      Törlés
    3. Saját régebbi tapasztalat: attól, hogy egy terméken rajta van a zöld U-s logó, egyáltalán nem jelenti azt, hogy jobbak az értékei mint egy hagyományos terméknek. Tésztában is van U-shoz hasonló értékekkel bíró pl., harmad annyi áron. Mindenkinek javaslom, hogy mielőtt vásárol, érdemes összehasomlítani a címkéket. Én is ezt teszem. És U termékből már csak rizsszem tésztám van. Ha az elfogy, nem is lesz másik :))

      Törlés