2012. szeptember 17., hétfő

A kockás has titka



"Hány felülést kell csinálni hogy kockás legyen a hasunk?
Nos, a kockás has nem a felülések számától függ! Hiába erősíted a hasizmaid, a kockák csak akkor látszanak, ha eltünteted az azokat fedő zsírréteget. Ezt pedig nem felülésekkel kell!
A felülések nem égetik le a hasadról a zsírt! Nincs helyi fogyás!

 Mi a megoldás?

 1. Megfelelő étrend, amelynek alapja a szénhidrát alacsonyan tartása. Állítólag a fiúknak 12, a lányoknak 14 százaléknyi testzsírnál kezdenek kirajzolódni a hasizmai.(szerintem ez is csak tájékoztató jellegű szám, eltérőek vagyunk, sok függ a genetikától, pl van aki utoljára a hasi zsírraktárakból fogy, más meg fenékről... ez egyéni adottság, nem tudsz változtatni rajta).

 2. Megfelelő edzés. A teljes test megmozgató, az anyagcserét felpörgető edzések. A szimpla kocogásnál sokkal jobb az intervallumos edzés (pl, 1 perc gyors, 1 perc lassabb 15-20 percig futópadon), a metabolikus edzések (eszközös csoportos köredzések, pl Iron box, saját testsúlyos gyakorlatsorok, crossfit, kettlebell stb).

A kép persze csak tájékoztató jellegű, kb be lehet lőni, kinek mennyi lehet a testzsírszázaléka:)"
 
Forrás: https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=485601838125019&set=a.272760396075832.75029.270844506267421&type=1&theater


Nekem a mérleg szerint 25% a zsír a testemben. És a kép itt, meg a tükörképem nagyjából meg is egyezik. A hasam rengeteget alakult, amióta figyelek az étkezésre és edzek, rengeteg zsír lement már róla, és igen: definiálódnak a hasizmaim rendesen. Van még mit ledolgozni, és én már elhiszem, sőt tudom, hogy az ember hasa a beachbodys edzésektől egy idő után ha akarja, ha nem, kockás lesz. Kellemes kis "mellékterméke" ez az élet-mód-váltásnak :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése