2012. augusztus 6., hétfő

Zéró kalóriás ételek 1

Spárga


Egyszer készített egy német rokonom nekem spárgát, amikor 6 évig nem ettem húst. Érdekes íze volt, nem lett kedvenc. Olasz konyhai munkáséletem során ismertem meg igazán. És szerettem meg.

 undefined
Készült belőle leves, köret, tésztába töltelék. Nagyon finom volt mindegyik.

Magas a víz- és a káliumtartalma, így a napi vízpótlásabn is szerepet játszhat. A zöld és a fehér között ízre nem érzek nagy különbséget. A fehérrel szerintem könnyebb dolgozni, a zöldnek magasabb a C vitamin tartalma.

Mézes csirke spárgával és eperrel



(1 főre.) A csirkemell (100-150 g) filét sózom, borsozom, kevés olivaoljon fehéredésig  sütöm. Meglocsolom 2 ek mézzel, 2 ek vízzel, fedő alatt párolom. Közben a spárgát sós-citromos vízben 5 percig főzöm. Kiveszem a húst a serpenyőből, beleöntök a serpibe 3 ek konyakot/pálinkát, ha a fele elfőtt, jön még hozzá 2 ek méz, 3-4 szem eper. Ha az eper szétfőtt, jön még 2 ek konyak/pálinka étkezési keményítővel elkeverve, ettől lesz sűrű a szósz. (Az alkohol elpárolog a főzés során, csak az aroma marad meg.) Só, bors jöhet, mehet bele a spárga (akár daraboltan). Szervírozhatod a hús mellé, vagy rácsorgatva.

(A recept nem zéró kalóriás, de átalakítható alacsony kalóriaértékűre is.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése